7 κόλπα για να βρίσκεις κίνητρο σε ό,τι κι αν κάνεις

0

Δεν είναι εύκολο να βρίσκουμε κίνητρο κάθε μέρα που περνά. Είτε στη δουλειά, είτε στο γυμναστήριο, είτε στις σχέσεις μας, είναι αρκετά αβέβαιο το πώς θα βρίσκουμε κάθε φορά τον τρόπο να συνεχίσουμε και να προχωράμε μπροστά. Το κίνητρο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία, ανεξάρτητα από τον τομέα για τον οποίο μιλάμε. Αν έχεις δει ντοκιμαντέρ για τον Michael Jordan, το γνωρίζεις καλά αυτό.

Προσδιόρισε το πάθος σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που σε εξιτάρει. Θα μπορούσε να είναι μια δεξιότητα, ένα χόμπι ή μια καριέρα. Η επιδίωξη αυτού του ονείρου θα σε παρακινήσει και θα σε γεμίσει ικανοποίηση.

Θέσε στόχους

Θα πρέπει να θέτεις στόχους που είναι εφικτοί, αλλά ζόρικοι. Και, φυσικά, να σχετίζονται με το πάθος και τις αξίες σου. Βεβαιώσου ότι οι στόχοι που θέτεις έχουν νόημα για εσένα και ότι καταλαβαίνεις σαφώς γιατί θέλεις να τους επιτύχεις.

Επικεντρώσου στη διαδικασία

Αντί να κοιτάς μόνο το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις, επικεντρώσου στη μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη. Απόλαυσε το μονοπάτι και… trust the proccess, που λέει και ο MVP του NBA, Joel Embiid.

Εξασκήσου στην ανεξαρτησία σου

Όσο μεγαλώνεις θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς συνεχώς να περιμενεις την βοήθεια των άλλων για να πετυχαίνεις τους στόχους σου, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρνεις συνεχώς μόνος σου. Θα υπάρχουν δύσκολες μέρες αλλά η πίστη στον στόχο, θα σε βοηθήσει να προχωράς.

Γιόρτασε την πρόοδο

Παρόλο που τα μικρά σου επιτεύγματα μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλά μικρά επιτεύγματα οδηγούν σε μεγάλες νίκες. Το να γιορτάσεις την πρόοδό σας θα σου δώσει κίνητρο να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για την επίτευξη των ονείρων σου.

Δημιούργησε καλές σχέσεις

Βάλε στον κύκλο σου ανθρώπους που σε εμπνέουν. Έτσι θα κερδίζεις συνεχώς πράγματα για τον εαυτό σου.

Καλλιέργησε την περιέργειά σου

Η περιέργεια δεν σκότωσε τη γάτα και μπορεί να είναι ένα μεγάλο εσωτερικό κίνητρο. Είναι πιο πιθανό να εξερευνήσεις, να πειραματιστείς και να μάθεις όταν είσαι περίεργος για κάτι. Κάνε ερωτήσεις, αναζήτησε νέες εμπειρίες και διατήρήσε ανοιχτό μυαλό σε νέες προοπτικές και τρόπους σκέψης.

gr.askmen.com

Share.

Comments are closed.