Το παίρνει πάνω του για ελίτ διαιτητές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι δραματική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει δράση για να σώσει… εαυτόν και Κυβέρνηση. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τόσο έκρυθμη και «εκρηκτική» που ο Κυριακός Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει δράση στο θέμα έλευσης ελίτ διαιτητών προκειμένου τα πλέι οφ της Super League να ολοκληρωθούν ομαλά.
Τα όσα τραγελαφικά έγινε προ ολίγων 24ώρων στη συνάντηση της ΕΠΟ με τις έξι ομάδες ήταν τόσο «εκκωφαντικά» που έφτασαν μέχρι και την Κυβέρνηση. Το πρωτάθλημα είναι ένα βήμα πριν να «τιναχτεί στον αέρα» και ο Πρωθυπουργούς Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε σώζεται.
Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι κάθε μέρα που περνάει οι εκλογές πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο και το τελευταίο που θέλει η Κυβέρνηση είναι έναν ακόμη «πονοκέφαλο».
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη η δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που εκφράζεται συχνά-πυκνά στα γήπεδα με πανό κατά της Κυβέρνησης που καυτηριάζουν τις ευθύνες της, κάνοντας ευθαρσώς λόγο για δολοφονική αμέλεια εκ μέρους των αρμοδίων.
Με τις ομάδες να ζητάνε τους καλύτερους δυνατούς διαιτητές και τις προσπάθειες του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπλατάκου να έχουν αποβεί άκαρπες ως τώρα, φαίνεται οτι ο Μητσοτακης αναγκάζεται να ασχοληθεί προσωπικά ακόμη και με το ποδόσφαιρο. Κι αυτό καθώς η Κυβέρνηση δεν είναι αρεστή σε κανέναν Έλληνα οπαδό όπως βλέπουμε.


Φοβάται τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το παίρνει πάνω του για ελίτ διαιτητές!

Έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας τη βοήθειά του, προκειμένου να “σφυρίξουν” στα ματς των πλέι οφ της Super League ξένοι διαιτητές, κατηγορίας Elite. Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα των «Νέων» – που υπογράφει ο Γ. Παπαχρήστος– αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «… ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να παρέμβει δραστικά έπειτα από όσα συμβαίνουν. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του έθεσε ευθέως το θέμα των όσων συμβαίνουν με τη διαιτησία στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Κατά την πηγή μου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσέφεριν να αποστέλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθύνουν τους κρίσιμους, για την τύχη του πρωταθλήματος, αγώνες των play off της Super League, διαιτητές από την ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, από το λεγόμενο «πάνω ράφι», ώστε, όπως τόνισε στον συνομιλητή του, να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος της UEFA, πάντα κατά την ίδια πηγή, η εγκυρότητα της οποίας δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά μετά τις τελευταίες διαιτησίες ξένων διαιτητών, και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα, το οποίο αποτελεί και ομόθυμο αίτημα του υγιούς τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου… Εν αναμονή λοιπόν. Κυριακή κοντή γιορτή…».
Έτσι βλέπουμε σε τι πανικό βρίσκεται ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αναγκάζεται να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία για να λυθεί ένα θέμα που κανονικά είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ ή στην χειρότερη του αρμόδιου Υπουργού (Αυγενάκης). Το τελευταίο φυσικά που θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης είναι να έχει δυσαρεστημένους τις μεγάλες ομάδες που κουβαλούν πολύ κόσμο και αντιλαμβάνεται κανείς αν δεν ολοκληρωθούν ομαλά τα πλέι οφ, η δυσαρέσκεια προς την Κυβέρνηση αντί να εκτονωθεί θα… εκραγεί!

Share.

Comments are closed.