Έτσι θα απολαύσεις το ουίσκι τις ημέρες των γιορτών

0

Το ουίσκι θα είναι πάντοτε μέρος της festive culture που γεννούν οι ημέρες των Χριστουγέννων, για όλους τους σωστούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις το μέτρο. Η υπεύθυνη κατανάλωση είναι εκείνη, άλλωστε, που μεγιστοποιεί την απόλαυση.

Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι θα έπιναν ουίσκι στα tulip-shaped ποτήρια γευσιγνωσίας, τα οποία είναι διαμορφωμένα έτσι για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς: Ο ευρύς πυθμένας επιτρέπει στον αέρα να εισχωρεί σωστά, ώστε να απελευθερώνονται τα αρώματα, ενώ το στενότερο άνοιγμα συνδέει τα τελευταία καλύτερα με το ίδιο το ποτό.  Μύρισε το ουίσκι. Όχι, όμως, με τον τρόπο που βάζεις τη μύτη σου σε ένα ποτήρι κρασί.

Το πώς θα το πιει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Όπως σου αρέσει δηλαδή, αν και οφείλουμε να τονίσουμε πως το ουίσκι είναι το κατεξοχήν stand-alone drink.

Πιες μία πολύ μικρή και κοφτή πρώτη γουλιά. Το ουίσκι είναι πάντοτε ουίσκι και μπορεί να γίνει αρκετά έντονο από την πρώτη στιγμή. Παίρνοντας μία ελάχιστη ποσότητα, δίνεις ουσιαστικά μήνυμα στα αισθητήρια της γεύσης σου. Μόλις αυτά προετοιμαστούν καταλλήλως, θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν ακόμη και τις πιο λεπτές νότες του ποτού.

Μη φοβάσαι να προσθέσεις ελάχιστο νερό. Αυτό μπορεί να “ανοίξει” το ουίσκι και, στην πραγματικότητα, είναι κάτι που προτείνουν και οι ίδιοι οι παραγωγοί. Φρόντισε μόνο το νερό να μην είναι από τη βρύση, καθώς κάποια στοιχεία μπορεί να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Επένδυσε σε ένα ποιοτικό εμφιαλωμένο νερό.

Συνόδευσε το με ενα πούρο. Αβάνας φυσικά

Η θερμοκρασία δωματίου είναι η ιδανικότερη, σύμφωνα με τους κορυφαίους master distillers.

Share.

Comments are closed.