Πότε το Cybersex γίνεται σεξουαλική εξάρτηση;

0

Πριν από μερικά χρόνια η έννοια του διαδικτυακού σεξ ήταν παντελώς άγνωστη. Σήμερα όμως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα private chat rooms φαίνεται να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τη διαδικτυακή επικοινωνία και επαφή μέσω του internet.Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που στρέφουν τόσους χρήστες στο διαδικτυακό σεξ;

Τα κίνητρα του Cybersex

To Cybersex εντείνει την αυτο-διέγερση: Οι χρήστες μπορούν να έχουν μια νέα ερωτική εμπειρία κάθε φορά που συνδέονται, είτε ψάχνουν για νέες πορνογραφικές εικόνες, είτε αναζητούν γνωριμία με νέους Cyber Lovers σε chatrooms ενηλίκων.
To Cybersex παρέχει άμεση ικανοποίηση: Για να επιτευχθεί μια νέα γνωριμία χρειάζονται ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, ενώ το Cybersex χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά!
To Cybersex λειτουργεί σαν εκτόνωση του στρες και της έντασης: Οι χρήστες στρέφονται στην ικανοποίηση των φαντασιώσεων τους και ανακουφίζονται από το άγχος και το στρες.
To Cybersex ομαλοποιεί τις σεξουαλικές φαντασιώσεις: Παρόλο που το σεξ είναι μια βασική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης, σπάνια συζητείται ανοιχτά. Η μυστικοπάθεια γύρω από το θέμα «Σεξ» ξεκινάει συνήθως από την οικογένεια, που το αντιμετωπίζει ως ζήτημα «ταμπού». Το Cybersex μπορεί να παράσχει ένα ασφαλές φόρουμ όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ελεύθερα τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις δίχως να κριθούν.
To Cybersex επιβεβαιώνει τον χρήστη: Πολλά άτομα αισθάνονται ανασφάλεια σχετικά με τη φυσική τους εμφάνιση. Τα πρότυπα που προβάλλουν τα ΜΜΕ εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Το Cyber Sex παρέχει την έγκριση και την επιβεβαίωση, καθώς δεν επικρατεί το πρότυπο μιας ιδανικής φιγούρας.
To Cybersex ανακουφίζει το άγχος επίδοσης: Η επιβεβαίωση που προκύπτει από τους on-line συντρόφους καταπραΰνει το άγχος . Σε πολλές περιπτώσεις όπου κυριαρχεί το άγχος και τα συμπτώματα δεν οφείλονται σε οργανικά αίτια το Cyber Sex συμβάλλει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης.
To Cybersex βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: Τις περισσότερες φορές τα άτομα που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά την περίοδο της παιδικής τους ηλικίας εξελίσσονται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν το «κομμάτι» του σεξ με επιφυλακτικότητα και καχυποψία. Το σεξ δηλαδή βιώνεται ως κάτι βρώμικο και τα σεξουαλικά συναισθήματα αναχαιτίζονται με κάθε ευκαιρία. Το Cybersex εδώ λειτουργεί διορθωτικά, καθώς τα άτομα εκμεταλλεύονται τη φυσική απόσταση ώστε να συσχετίσουν το σεξ με κάτι θετικό και να λειτουργήσουν σεξουαλικά όντας ψυχικά παρόντες. Βέβαια, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητη η επαγγελματική καθοδήγηση.

Share.

Comments are closed.