Διασφάλιση των εμπορικών σημάτων της Μακεδονίας ζητάει ο Θ. Ζαγοράκης

0

Το ζήτημα της προστασίας των εμπορικών σημάτων προϊόντων, αλλά και των ονομασιών εταιρειών από την Βόρεια Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, έθεσε με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Ζαγοράκης ανέφερε:  «Μεγάλη αναστάτωση σε παραγωγούς και εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδος έχει επιφέρει η Συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, γνωστή ως “Συμφωνία των Πρεσπών”, για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Το ζήτημα αφορά τα εμπορικά ονόματα, κυρίως αγροτοδιατροφικών προϊόντων, αλλά και ονόματα εταιρειών που χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”, “Μακεδονικός” και έχουν παρουσία στο εξωτερικό».  Παράλληλα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής έφερε ως παράδειγμα προϊόντα όπως οι πιπεριές Φλωρίνης, οι οποίες στο εξωτερικό είναι περισσότερο γνωστές ως «μακεδονικές πιπεριές», το πράσινο «μακεδονικό πιπεράκι», τον «μακεδονικό χαλβά», αλλά και αρκετά κρασιά που έχουν ήδη καθιερωθεί ως μακεδονικά προϊόντα, λόγω των Ελλήνων οινοπαραγωγών και εμπόρων.

Ο κ. Ζαγοράκης, επισημαίνοντας τις ανησυχίες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στο ζήτημα αυτό, καλεί την Επιτροπή, αφού τοποθετηθεί επί του θέματος, να λάβει πρωτοβουλίες για την πλήρη διασφάλιση και κατοχύρωση των όλων των εμπορικών σημάτων της Μακεδονίας.

www.naftemporiki.gr

Share.

Comments are closed.