Ποιο είναι το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο

0

Συνήθως τα ουσίκι που πωλούνται για εκατομμύρια σε δημοπρασίες είναι single malt, που συνοδεύεται από ένα… αυγό Faberge, φαίνεται πως είναι το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο. Συνήθως τα ουσίκι που πωλούνται για εκατομμύρια σε δημοπρασίες είναι single malt και η πιο πρόσφατη πώληση που προκάλεσε αίσθηση ήταν ένα μπουκάλι The Macallan 1926.
Αυτό το ποτό, ηλικίας 60 ετών, κατέστη το 2023 το ακριβότερο ουίσκι που είχε πωληθεί μέχρι τότε, όταν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τον Νοέμβριο κάποιος πλήρωσε για να το αποκτήσει 2,7 εκατ. δολάρια.
Το ρεκόρ αυτό ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν μάθαμε ότι ο συλλέκτης Mike Daley αγόρασε το The Emerald Isle της The Craft Irish Whiskey Co. για 100.000 δολάρια περισσότερα. Έτσι, σημειώθηκε νέο ρεκόρ στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τι κάνει αυτό το ουίσκι τόσο ξεχωριστό

Το ίδιο το ίδιο το ποτό ακούγεται κάπως κλασικό, τουλάχιστον στην κατηγορία ultra-premium. Πρόκειται για ένα τριπλά αποσταγμένο, 30 ετών ιρλανδικό single malt ουίσκι, που έχει ωριμάσει σε βαρέλια μπέρμπον, κάτι που θα μπορούσατε να βρείτε και στην Bushmills για περίπου 2.000 δολάρια, αντί των 2 εκατομμυρίων. Αλλά η The Craft Irish Whiskey Co. είναι γνωστή για τις πολυτελείς συσκευασίες και τις αποκλειστικότητες, και εδώ ισχύουν και τα δύο.
Μόλις επτά σετ του συγκεκριμένου ουίσκι κυκλοφόρησαν και κάθε μπουκάλι έρχεται μέσα σε μια ειδική θήκη, που έχει ένα αυγό Faberge με σμαράγδι στο εσωτερικό του, ένα προσαρμοσμένο ρολόι Faberge και μερικά πούρα Cohiba από την Κούβα.
Σύμφωνα με τον Daley, ο οποίος επένδυσε τα χρήματά του στο συγκεκριμένο ποτό: «Η αναγέννηση του ιρλανδικού ουίσκι είναι σχετικά καινούργια, οπότε νιώθω ότι μπαίνω από την αρχή στο παιχνίδι. Το πολυτελές ουίσκι για μένα είναι ήδη ένα είδος αγοράς με πολύ κόσμο. Αλλά μόλις τώρα αρχίσαμε να βλέπουμε το πολυτελές ιρλανδικό να διεκδικεί την πρώτη θέση για τον εαυτό του».

Share.

Comments are closed.