Rare Hare 1953: Το πρώτο ουίσκι του Playboy έρχεται να μιλήσει στις αντρικές καρδιές

0

Με μια ιστορία σχεδόν 70 χρόνων, το Playboy δεν δημιουργεί σήμερα τους ίδιους συνειρμούς σε όλους μας. Για τους κάποιους, ήταν σίγουρα το πρώτο παράθυρο στον κόσμο της πορνογραφίας, προτού περάσει στις οθόνες των υπολογιστών και των smartphones. Για άλλους, το Playboy αποτέλεσε ορισμό ενός απελευθερωμένου life style, μια έκφραση της σεξουαλικής ελευθερίας και των ξέφρενων πάρτι, με σημείο αναφοράς τον Χιου Χέφνερ με τη ρόμπα του, περιτριγυρισμένο από ξανθές σεξοβόμβες στη διάσημη βίλα στο Μπέβερλι Χιλς. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που «το διάβασαν για τα άρθρα» -όπως χαρακτηριστικά διατεινόταν το διαφημιστικό μήνυμα του περιοδικού στα ’60s- καθώς πράγματι αξιοσέβαστοι συγγραφείς όπως οι John Cheever, Kurt Vonnegut και Shirley Jackson συνέβαλαν με την «πένα» τους στην ουσία της έκδοσης.
Τέλος, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, για τους οποίους το Playboy ήταν απλά ένα εκμεταλλευτικό, σεξιστικό περιοδικό, κι αργότερα ένα ολόκληρο brand που αντικειμενοποίησε τις γυναίκες και τις μεταχειρίστηκε απλά ως τροφή στην ανδρική ηδονή. Τα τελευταία χρόνια, το Playboy φαίνεται να παραγκωνίζει (αλλά σίγουρα δεν αποκλείει) τις γυμνές γυναίκες από το περιεχόμενό του. Σαφώς ποντάρει ακόμα στα καλογραμμένα άρθρα, αλλά ανοίγεται και στο διαδικτυακό εμπόριο, καθώς ακριβώς διπλά στα κείμενα, τις φωτογραφίες και τα video, μπορεί κανείς να βρει κι ένα online shop γεμάτο με επώνυμα δώρα, ακόμη και NFT.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της επωνυμίας αποτελούν τα premium Rare Hare Spirits, μια νέα ετικέτα ποτών η οποία έκανε πέρυσι ντεμπούτο με το Añejo Conejo, μια συνεργασία με τη μάρκα τεκίλα Codigo 1530. Το Playboy έρχεται τώρα να παρουσιάσει ένα νέο μπέρμπον, το Rare Hare 1953 Anniversary Edition, που πήρε το όνομά του από το έτος ίδρυσης του περιοδικού.
Πρόκειται για ένα ουίσκι 17 ετών, παλαιωμένο σε βαρέλια αμερικανικής βελανιδιάς, το οποίο βγαίνοντας από εκεί, έγινε blend και στη συνέχεια μπήκε σε βαρέλια XXO Cognac για επιπλέον εννέα έως 12 μήνες.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το XXO είναι μια κατηγορία που δημιουργήθηκε το 2018 και υποδεικνύει το eau-de-vie που παλαιώθηκε για τουλάχιστον 14 χρόνια, επομένως πρόκειται για καλά εμποτισμένα βαρέλια. Φυσικά, ως ποτό περιορισμένης έκδοσης, το Rare Hare 1953 Anniversary Edition θα κυκλοφορήσει σε μόνο 1.953 φιάλες (μία ακόμη μνεία στο έτος έκδοσης του περιοδικού) τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς αγορά στις ΗΠΑ.
Σε ποιον απευθύνεται αυτό το μπουκάλι μπέρμπον των σχεδόν 600 δολαρίων, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές άλλες επιλογές στο ράφι; Το κύριο κοινό φαίνεται να είναι άνθρωποι για τους οποίους η επωνυμία Playboy εξακολουθεί να έχει κάποια ρομαντική χροιά, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.
Ο ιστότοπος Rare Hare, σε μια ενότητα μόνο για μέλη, αναφέρει ότι η αγορά αυτού του μπουκαλιού θα ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε «εμπειρίες πολυτελών ταξιδιών, οικεία γεγονότα, ιδιωτικά αποθέματα βαρελιού και πολλά άλλα». Αν όλα αυτά ακούγονται δελεαστικά, είστε τύπος που θα απολάμβανε ένα παλιό μπέρμπον φινιρισμένο με κονιάκ και έχετε τα χρήματα για να το κάνετε, μπορείτε να προπαραγγείλετε το μπουκάλι σας τώρα.
Αν, ωστόσο, δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αυτό μπορεί να μην είναι το ουίσκι που πρέπει να κυνηγήσετε, ειδικά αν βγει στη δευτερογενή αγορά με τιμή που να θυμίζει τα παραφουσκωμένα στήθη των playmates στη μνημειώδη κεντρική αφίσα του Playboy.

Share.

Comments are closed.