Τα 5 τρόφιμα που προστατεύουν τους πνεύμονες από τον κορονοϊό

0

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία, ακόμα και να προστατεύσει από τον κορονοϊό. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι χάρη σε ορισμένα τρόφιμα που χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας για τους πνεύμονες, που είναι τα όργανα που προσβάλλονται περισσότερο από την επιθετική αυτή νόσο.
Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας, διαπίστωσε επίσης ότι ο κορονοϊός μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς των ατόμων που είχαν μολυνθεί. Σε μια εποχή όπου οι πνεύμονές μας βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αυτό δεν είναι καλή είδηση.
Παρόλα αυτά υπάρχουν 5 τρόφιμα που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας των πνευμόνων. Γι’ αυτό και αξίζει να τα καταναλώνετε πιο συχνά. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Μπρόκολο: Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι η αντιφλεγμονώδης ένωση Sulforaphane μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πνευμόνων από τοξικές βλάβες. Το μπρόκολο, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι γεμάτο με αυτή την ουσία.

Καρότα: Μια μελέτη από το περιοδικό Nutrition Research and Practice, διαπίστωσε ότι τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα με βήτα καροτίνη, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του καπνίσματος, που αποτελεί έναν παράγοντα κινδύνου για τον κορονοϊό. Η μελέτη αναφέρει ότι το β-καροτένιο μπορεί «να παρέχει κάποια προστασία στους καπνιστές που εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο πολλών καρκίνων και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών».

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Η προσθήκη λαχανικών όπως το σπανάκι και το λάχανο στη διατροφή σας είναι πάντα καλή ιδέα και ειδικά για αυτό το χρονικό. Ενισχύουν γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και περιέχουν βιταμίνες A, C, E και K, οι οποίες είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους, που παράλληλα ενισχύουν και την υγεία των πνευμόνων.

Εσπεριδοειδή: Τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην πρόληψη του οργανισμού από φλεγμονή και βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, μια μελέτη από το British Medical Journal, αναφέρει ότι η κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του άσθματος και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων.

Μούρα: Μια μελέτη από το The American Journal of Clinical Nutrition, ανακάλυψε ότι τα διαιτητικά φλαβονοειδή στα μούρα, μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πτώσης της πνευμονικής λειτουργίας που σχετίζεται με την ηλικία. Μια άλλη μελέτη από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, επιβεβαιώνει τη δύναμη των μούρων, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, δηλώνοντας ότι τα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των πνευμόνων από διάφορα ζητήματα.

https://www.portraits.gr/

Share.

Comments are closed.