Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν με γυναίκες λέει η επιστήμη

0

Η ιστοσελίδα online γνωριμιών Gleeden.com, ζήτησε από τους χρήστες της να δηλώσουν αν έχουν σκεφτεί ποτέ να κάνουν εξωσυζυγική σχέση με άτομα του ίδιου φύλου. Το 18% των εγγραμμένων -straight- γυναικών , απάντησε πως θα σκεφτόταν την πιθανότητα. Το ποσοστό αυτό μάλιστα, έχει αυξηθεί από την τελευταία φορά που έγινε παρόμοια έρευνα (2009) και που τότε σημείωνε 15%. Υπάρχει ωστόσο και από την πλευρά των αντρών ένα ποσοστό, το οποίο δήλωσε πως θα σκεφτόταν «ν’ αλλάξει στρατόπεδο» αλλά δεν ξεπερνά το 6%.

To φαινόμενο αυτό ωστόσο -όπου μία γυναίκα ξεκινάει ομοφυλοφιλικές σχέσεις μετά τον γάμο της- δεν είναι κάτι καινούργιο. Για την ακρίβεια το παρατσούκλι που δίνουν στο εξωτερικό, είναι το «late-blooming lesbians» και αφορά όλες τις σχέσεις μεταξύ γυναικών που ξεκινούν μετά από τον γάμο τους με straight άντρα. Πρόσφατα μάλιστα, η σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς «Orange Is The New Black», Lauren Morelli, άφησε τον άντρα της για τα μάτια της Samira Wiley που παίζει την Poussey Washington.

Γιατί λοιπόν αυτή η ξαφνική αλλαγή; Το 52% των γυναικών του Gleeden.com, αναφέρει πως αισθάνεται έλξη για το αντίθετο φύλο, ενώ ένα συντριπτικό 76%, ψάχνει το κάτι διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον στο κρεβάτι του. Οι περισσότερες γυναίκες, βρίσκουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα, την ίδια στιγμή που πολλές άλλες διεγείρονται μόνο και μόνο από το «ταμπού» μιας γκέι σχέσης.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό μας δείχνει ότι οι γυναίκες είναι πιο ανοιχτές στο ν’ αλλάξουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους ανά τα χρόνια. Αντιθέτως, οι άντρες δείχνουν να έχουν μόνιμο σεξουαλικό προσανατολισμό» αναφέρει η σεξολόγος Juliet Grayson. «Είναι πολύ πιθανό να πιστεύουν και ότι αν αποκαλυφθεί η παράλληλη σχέση τους με γυναίκα, δεν θα είναι τόσο καταστροφικό για την ψυχολογία του συζύγου τους» καταλήγει η Grayson.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο θα εξελίσσεται και η ταχύτητα που οι άνθρωποι θ’ αλλάζουν συντρόφους. Το κυρίως πρόβλημα ωστόσο, φαίνεται να είναι ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τις γυναίκες μας από άλλες γυναίκες.

https://gr.askmen.com/

Share.

Comments are closed.