Είμαστε γεμάτοι απορίες

0

Βλέπω τον κόσμο να απορεί με τα ποσοστά του σύριζα,κυρίως,πανελλαδικά αλλά και περιφερειακά και κατά τόπους και δή Μακεδονικούς.Απορίες εγείρονται και με τα μεγάλα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας βέβαια,αν και υπάρχει μια ένσταση στο “Νέα”.

Της Τζένης Χρηστίδου

Έτσι λοιπόν απορώ κι εγώ μαζί.Ο σύριζα έχει και είχε μεγάλο δυναμικό που μπορεί κανείς εύκολα να υπολογίσει,χώρια τους 2Β(βλαμμένοι και βολεμένοι),κατηγορία που διατηρεί ένα καλό ποσοστό σε κάθε πολιτικό κόμμα,αποκομμένοι και ανέπαφοι παντελώς από ιδεολογίες και λοιπά περίεργα απαρχαιωμένα και μπανάλ στοιχεία.Η κατηγορία αυτή προστίθεται πάντα στο τελικό σύνολο.
Από την μία λοιπόν έχουμε τους πολίτες,οι οποίοι είναι άξιοι των κυβερνώντων τους,καθώς η πλειοψηφία αυτών έχει εξ-ευτελιστεί πανταχώθεν και ποικιλοτρόπως.Εξ-ευτελισμένες λοιπόν είναι και οι πολιτικές επιλογές τους,και αυτό είναι το φυσικό.
Η επιβεβαίωση αυτού του φαινομένου προκύπτει  καθημερινώς μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις κάθε είδους.  Πολίτες διεθνιστές,ξεβλαχεμένοι,προοδευτικοί,άθεοι,ανήθικοι,  ψεύτικοι,άγευστοι και άχρωμοι με μνήμη χρυσόψαρου και ρίζες αποψιλωμένες κατά επιλογήν. Όντα ασπαζόμενα ουσιαστικά την νέα τάξη πραγμάτων ,οικειοθελώς,εν γνώση τους ή και εν αγνοία τους.Έχουμε λοιπόν μία μάζα που κυμαίνεται μεταξύ του 65-75% (ελπίζω να μην είναι και παραπάνω)των πολιτών που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία,τους “χαλασμένους”,εφ’ όλης της ύλης ή και μερικώς με τάση προς ολοσχερώς.Συνεπώς δεν είναι για να απορείς.
Από την άλλη,υπάρχουν τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου-που είναι δηλαδή το σύνολο των κομμάτων (μπλέ,πράσινα,κόκκινα και μπορντωροδοκόκκινα προς ροζέ ημίγλυκο)που “αποδέχονται τις βασικές αρχές του ισχύοντος συντάγματος”-κι ας θέλουν να το αλλάξουν γιατί ουσιαστικά δεν το αποδέχονται,θαρρώ.Άρα μιλάμε για μία ταυτότητα που δεν ισχύει αλλά έτσι αυτοπροσδιορίζονται,γιατί μπορούν,και είναι κατά βάση -και ενίοτε υπέρβαση- νεοταξικά κόμματα.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τι φρούτο είναι αυτό,έχουμε πλέον την δύναμη να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε.Όχι κάτι άλλο,όχι για να το παίζουμε ξερόλες και ειδήμονες,απλά για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε το τι μας γίνεται που λένε.Ειδάλλως,είμαστε γεμάτοι απορίες έχοντας το βλέμμα του βοδιού,που κατά τα άλλα είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα,εφόσον όμως διαθέτει 4 πόδια.
Αυτή είναι η δική μου άποψη και ουδεμία ανάγκη υπάρχει για υιοθέτηση αυτής,έχει μάνα.Αυτά για να ευθυμήσουμε λίγο και σήμερα.

Share.

Comments are closed.