Εκκλησία Ουκρανίας: Ζητά από το Φανάρι σύγκληση των Ορθοδόξων Εκκλησιών

0

Την σύγκληση των Ορθοδόξων Εκκλησιών ζητά από το Οικουμενικό Πατριαρχείου η Εκκλησία της Ουκρανίας, μετά την Σύνοδο των Επισκόπων που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή όλων των επισκόπων του Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «οι ενέργειες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης οδήγησαν σε βαθιά εκκλησιαστική κρίση τόσο στην Ουκρανία όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία.

Καλεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης να πραγματοποιήσει διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι μόνο η «αδελφική συμμετοχή» όλων των τοπικών Ορθοδόξων εκκλησιών μπορεί να οδηγήσει σε μια «συναινετική λύση στο πρόβλημα αυτό»».

Επίσης δηλώνει την απογοήτευσή της που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αγνόησε τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκλήσεις των πιστών της Ουκρανίας να μην νομιμοποιήσει το σχίσμα με το πρόσχημα της δημιουργίας Αυτοκέφαλης Εκκλησιας.

Τέλος η Σύνοδος των Επισκόπων αντιτάσσεται στην αλλαγή του ονόματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπως ανέφεραν προηγουμένως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και αλλά και ο Μητροπολίτης Φιλάρετος.

Share.

Comments are closed.