Γυναίκες εξομολογούνται το πόσο πολύ επηρεάστηκαν από τις εμπειρίες τους

0

Η πρώτη φορά σε όλα τα μεγάλα γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου τον επηρεάζει στην μετέπειτα αντιμετώπιση που θα έχει σε αυτά.

Αυτό συμβαίνει και με το σεξ στις γυναίκες. Αν η πρώτη τους φορά είναι μια τραυματική εμπειρία τότε και μετέπειτα η σεξουαλική τους ζωή θα έχει αρκετά προβλήματα τα οποία όμως μπορούν να ξεπεραστούν αρκεί να υπάρξει αποδοχή, διάθεση για αλλαγή και επιμονή. Από την άλλη, αν η πρώτη φορά είναι καλή τότε η γυναίκα θα βλέπει το σεξ σαν κάτι απολαυστικό και υγιές, ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή της ενώ ταυτόχρονα θα ξεδιπλώσει τις… σεξουαλικές της χάρες.  Για την ιστορία, το αντίκτυπο της πρώτης φοράς σε μία γυναίκα έχει διαπιστωθεί από σωρεία ερευνών που διαπίστωσαν πως αν η εμπειρία είναι τραυματική υπάρχουν προβλήματα σεξουαλικής φύσεως για το υπόλοιπο της ζωής των γυναικών και το αντίστροφο.

Αποδεικνύεται όμως αυτό στην πράξη; Ιδού οι 4 μαρτυρίες γυναικών:

«Ήμουν μεθυσμένη και με πίεσε»

Ήμουν 13 και είχα μεθύσει. Έκανα σεξ με έναν τύπο που γνώρισα σε εκείνο το πάρτι. Όταν προσπάθησα να αντισταθώ μου έλεγε πως είμαι το μόνο κορίτσι που ήταν παρθένα και όλοι με κορόιδευαν πίσω από την πλάτη μου.

Μου είπε πως ήμουν άσχημη και έπρεπε να χαρώ που εκείνος με ήθελε. Με έκανε να νιώθω ηλίθια και άσχημη επειδή καταβάθος έτσι πίστευα για τον εαυτό μου.

Δεν θυμάμαι πολλά από την πράξη επειδή ήμουν πολύ απογοητευμένη. Θυμάμαι μόνο πως όταν τελείωσε με άφησε αμέσως και γύρισε στο πάρτι. Είπε σε όλους τι συνέβη μεταξύ μας. Έφυγα και έκλαιγα στον δρόμο για το σπίτι.

Η ερωτική μου ζωή τώρα:

Δεν είχα πάρει τότε την σωστή απόφαση και μέχρι σήμερα δεν παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Είμαι 38 και αρκετά απογοητευμένη από τις σχέσεις που έκανα στο παρελθόν. Είναι λες και η μοίρα μου είναι να με πληγώνουν και να με παρατάνε. Η αυτοπεποίθηση μου είναι πολύ χαμηλά. Δεν εμπιστεύομαι τους άνδρες.

«Έκανα πρώτη φορά σεξ με τον σύζυγο μου»

Έχασα την παρθενιά μου από τον σύζυγο μου και είμαστε μαζί από τότε. Αυτό συνέβη πριν από 30 χρόνια. Ήμουν 17 και εκείνος 16.

Ήμασταν άπειροι και οι δύο και δεν ξέραμε τι ακριβώς κάναμε με αποτέλεσμα να είναι άβολα και να πονάμε. Δεν ήξερα τι είναι ο οργασμός και δεν ήξερα πώς να τον προκαλέσω.

Αλλά μετά αγκαλιαστήκαμε και προσπαθήσαμε μαζί να μάθουμε. Κάθε φορά γινόταν όλο και καλύτερο.

Η ερωτική μου ζωή τώρα:

Και οι δύο έχουμε παροδικές εξωσυζυγικές σχέσεις. Πιστεύω πως αυτό συνέβη επειδή κανένας από τους δύο μας δεν είχε κάνει σεξ με άλλον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να είμαστε περίεργοι.

Οι σχέσεις πληγώνουν και τους δυο μας αλλά είμαστε μαζί και κάνουμε προσπάθειες, ανοίγοντας τους σεξουαλικούς μας ορίζοντες, κάνοντας καινούρια πράγματα. Αυτή η πρακτική έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

«Με έπιασαν οι γονείς μου»

Οι γονείς μου είναι θρησκευόμενοι και έχουν περίεργη αντιμετώπιση αναφορικά με το σεξ. Για μένα ήταν ένα ταμπού να μιλάω γι αυτό και μόνο μετά τον γάμο έπρεπε να το σκεφτώ.

Ένα βράδυ έφυγαν και έφερε σπίτι μου τον φίλο μου. Ήμουν 17. Βάλαμε δυνατά μουσική και ενώ ήμασταν στη μέση της πράξης, ανοίγει η πόρτα, με βλέπουν και ουρλιάζουν.

Ο πατέρας μου έδιωξε με τις κλωτσιές τον φίλο μου και δεν με άφησε να του μιλήσω. Η μάνα μου λιποθύμησε. Της είπα πως δεν έγινε και κάτι αφού όλες οι φίλες μου είχαν κάνει σεξ πριν από χρόνια, αλλά ποτέ στη ζωή της δεν με συγχώρεσε. Ένιωθα ντροπιασμένη και παρόλο που πέρασαν χρόνια, ακόμα όταν σκέφτομαι το σεξ δεν έχω θετικά συναισθήματα.

Η ερωτική μου ζωή τώρα:

Η πρώτη μου σχέση ήταν έξι χρόνια μετά από το περιστατικό, στα 23 μου, μόλις έφυγα από το πατρικό μου. Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να κάνω σεξ αφού είχα κολεόσπασμο (Επώδυνος σπασμός του κόλπου λόγω ακούσιας σύσπασης του μυϊκού του τοιχώματος, κατάσταση η οποία μπορεί να παρεμποδίσει τη συνουσία και προκαλείται από ψυχολογικούς παράγοντες).

Πήγα σε ψυχίατρο που με βοήθησε να χαλαρώσω και τώρα στα 31 μου είμαι καλύτερα αν και ποτέ δεν θα γίνω περιπετειώδης άνθρωπος στο κρεβάτι. Το σεξ δεν θα είναι ποτέ κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Νιώθω πολύ άβολα με αυτό.

«Αποφάσισα να κάνω σεξ στα 16α γενέθλιά μου»

Είχα σχέση έναν χρόνο και είχα κανονίσει με τον φίλο μου να κάνουμε σεξ στο πάρτι γενεθλίων. Οι γονείς μου είχαν φύγει από το σπίτι και μου είχαν εμπιστοσύνη. Πήγαμε στον κήπο και έγινε.

Ανυπομονούσαμε πολύ καιρό πριν γίνει. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών αλλά και αγχωμένοι μήπως κάποιος μας δει. Όλη αυτή η πίεση κατέστρεψε την στιγμή και οι δυο μας ντρεπόμασταν να μιλήσουμε γι αυτό.

Συνέβη όμως και κάτι παράξενο: δεν είχαμε καθόλου πάθος. Ήταν λες και δύο ρομπότ ακολουθούσαν τις οδηγίες.  Πόνεσα και όλα τελείωσαν σε δύο λεπτά. Λάτρευα τα προκαταρκτικά αλλά σιχάθηκα την διείσδυση και είπα στον φίλο μου πως δεν θέλω να συμβεί ποτέ ξανά.

Χωρίσαμε και μετά δεν έκανα σεξ για τον επόμενο χρόνο. Ευτυχώς, οι επόμενοι δύο άνδρες που ήρθαν στη ζωή μου ήταν υπομονετικοί και έμπειροι και το σεξ ήταν πολύ καλύτερο.

Η ερωτική μου ζωή τώρα:

Αν και απογοητεύτηκα από το κομμάτι της διείσδυσης, εγώ ήμουν αυτή που χώρισε τον πρώτο σύντροφο μου, όχι εκείνος. Ο επόμενος ήταν πολύ ευγενικός και ήμασταν μαζί για πέντε χρόνια. Νομίζω πως αυτό έκανε την διαφορά: είχα μια πολύ καλή εμπειρία μετά την επίπονη πρώτη φορά. Πλέον, είμαι παντρεμένη και ευτυχισμένη ενώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την σεξουαλική μου ζωή.

http://www.koolnews.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.