Τα τύμπανα ηχούν για τον Κασσελάκη

0

Καλημέρα σας και καλή Κυριακή.
Τι μας έδειξε η δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί σήμερα; Απλά και ξεκάθαρα. Η διαφορά 1ου και 2ου κόμματος είναι μεγάλη. 39% με 14,3%. Το θετικό είναι ότι το πολιτικό σύστημα αρχίζει επιτέλους να αποκτά και μια κανονική αξιωματική αντιπολίτευση,η οποία θα συσπειρώσει κεντροαριστερές κοινωνικές δυνάμεις. Το πιο δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ ήταν να περάσει 2ο. Τώρα, θα έχει όλο και περισσότερο τον αέρα του 2ου κόμματος και θα πάρει μια ώθηση, που θα φαίνεται πια και στις αναγωγές. Μέχρι τις ευρωεκλογές μπορεί να φτάσει στο 20%.Ο Μητσοτάκης θα παραμείνει κυρίαρχος για αρκετά χρόνια ακόμη και πιθανότατα θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές το 2027. Αλλά το πολιτικό σύστημα θα αποκτήσει μια κανονικότητα, με Κεντροδεξιά τη ΝΔ και Κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό, κάθε λογικός πολίτης το θέλει.

*Ακλόνητη η Νέα   Δημοκρατία σε ολες τις δημοσκοπήσεις και απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού ο Μητσοτάκης. Εδώ που τα λέμε , όμως πιος να τον αντιμετωπίσει; Ο Ανδρουλάκης που δεν ξέρει περισσότερες από 20 φράσεις  ή ο Κασσελάκης. Ο σύντροφος Κουτσάμπας, είναι καλύτερος και από τους δύο τους. Αλήθειες να λέμε.

*Δυο λόγια για το ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αρη. Η δική μου ανάγνωση λέει, πώς και οι δυο ομάδες έχουν σοβαρά θέματα να λύσουν για να γίνουν πλήρως ανταγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμη και με 20 πόντους αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τουλάχιστον μια διψήφια διαφορά εως το τέλος και απλά να ρολάρει το ματς.
Πάμε στον Αρη. Επέστρεψε από το μείον 20 στους τρεις πόντους αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή. Αυτά τα δυο στοιχεία φανερώνουν για εμένα τουλάχιστον, οτι και οι δυο ομάδες θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να γίνουν πιο συγκεντρωμένες ομάδες.

«Ο Βαρόνος»

Share.

Comments are closed.