Γράφει ο ΣΑΚΗΣ ΓΚΙΝΑΣ
*Η διακοπή του πρωταθλήματος είχε δύο όψεις για τον ΠΑΟΚ. Την αρνητική και την θετική.
*Η αρνητική πλευρά είναι, ότι του έκοψε την φόρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν φορμαρισμένη. Σάρωνε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είχε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς και προέρχονταν από την μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη με την Άιντραχτ, που της έδωσε την πρωτιά στην βαθμολογία στον όμιλό της στο Conference League.
*Είχε ρυθμό και αυτεποίθηση. Ενώ τώρα, ποτέ δεν ξέρεις το πώς επανέρχεται μία ομάδα μετά από μία διακοπή 15 ημερών. Αυτό είναι ένα ερώτημα για τον Λουτσέσκου. Σίγουρα δεν τον βόλεψε η χρονική συγκυρία της διακοπής.
*Από τις 22 Οκτωβρίου ακολουθεί μία πολύ απαιτητική σειρά αγώνων, που περιλαμβάνει τον αγώνα με τον Ατρόμητο εντός, τα εκτός έδρας με την Αμπερντίν, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό “καπάκι”, στη συνέχεια τα ματς στη Τούμπα με Αμπερντίν και Παναιτωλικό, το εκτός έδρας στις Σέρρες και το μεγάλο παιχνίδι στις 30 Νοεμβρίου στη Φρανκφούρτη, το οποίο πιθανότατα θα κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο, που σημαίνει την απευθείας πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.
*Υπάρχει, όμως και η θετική πλευρά της διακοπής. Ο Λουτσέσκου “μπόλιαζε” στην ομάδα τους νεοαποκτηθέντες μέσα από την διαδικασία των αγώνων, κάτι που ήταν δύσκολο και κόστιζε. Τώρα έχει τον χρόνο της ενσωμάτωσής τους στο σύνολο με πιο ασφαλή τρόπο. Ο Μεϊτέ, ο Οζντόεφ, ο Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα, λογικά, θα “δέσουν” περισσότερο με τους συμπαίκτες τους.
*Μιλάμε για παίκτες που αποκτήθηκαν για να αλλάξουν την ποιότητα της ομάδας στην μεσοεπιθετική γραμμή. Άρα, η αφομίωσή τους θεωρείται καθοριστικής σημασίας για να ανέβει κι άλλο το επίπεδο στην γραμμή κρούσης, η οποία, αποτελεί, ήδη, το μεγάλο ατού του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου, βέβαια, έχει την ευκαιρία στην διακοπή να δουλέψει και στην βελτίωση της αλλαγμένης κατά πολύ, σε σχέση με πέρυσι, άμυνας, που παρουσιάζει αρρυθμίες και δείχνει να είναι μέχρι τώρα το αδύνατο σημείο της ομάδας.