Άφθονο το κρασί στην Αγορά Μοδιάνο στις 20/9, όπου θα διεξαχθούν τα «ΒορΟινά»

0

Στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην Αγορά Μοδιάνο, θα φιλοξενηθούν στις 20/9 φέτος, για πρώτη φορά μετά 19 χρόνια, τα «ΒορΟινά», που αποτελούν από το 2004 την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Τα τραπέζια των οινοποιών, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα στηθούν στο πανοραμικό εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο και θα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση στους «Δρόμους του Κρασιού της Β. Ελλάδος». Εκπρόσωποι από 30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης, θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.
Η εκδήλωση «ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.
Το κόστος για την είσοδο στα «ΒορΟινά» στην Αγορά Μοδιάνο στην οδό Ερμού 24, Θεσσαλονίκης, ανέρχεται στα 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας), ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι για το πρώτο γκρουπ 18:00-20:00 και το δεύτερο 20:00-22:00.

Share.

Comments are closed.