Δημοσκόπηση GPO: Φαβορί ο Ζέρβας για επανεκλογή

0

Φαβορί για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και για την επανεκλογή του ως δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό της Voria.gr.
Στη δημοσκόπηση προκύπτουν πολύ χρήσιμα στοιχεία για τις δημοτικές εκλογές στον κεντρικό δήμο, που μπορούν να αξιολογηθούν από τους υποψηφίους και δίνουν μια εικόνα της τάσης, η οποία υπάρχει στο εκλεκτορικό σώμα του δήμου Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή.
Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, ο κ. Ζέρβας φαίνεται ξεκάθαρα πρώτος στις 8 Οκτωβρίου, με ποσοστό όμως που οδηγεί σε δεύτερη Κυριακή. Προβάδισμα για είσοδο στον δεύτερο γύρο, πάντα με βάση την έρευνα, έχει ο Σπύρος Πέγκας έναντι του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Στα πιθανά δίπολα για τον δεύτερο γύρο, ο κ. Ζέρβας φαίνεται να έχει προβάδισμα τόσο έναντι του κ. Πέγκα όσο και έναντι του κ. Αγγελούδη. Άλλωστε, ο κ. Ζέρβας στην παράσταση νίκης λαμβάνει ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Σχετικά με τα προβλήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι εμφανές πως παραμένουν η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό – συγκοινωνιακό, όπου ο κ. Ζέρβας δεν παίρνει καλό βαθμό από τους ερωτηθέντες, σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον δήμο και τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου όπου συγκεντρώνει σαφώς μεγαλύτερα ποσοστά.

Πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση «Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον από τους παρακάτω είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε για Δήμαρχο;», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δίνουν τα εξής ποσοστά:

-Κωνσταντίνος Ζέρβας: 29,4%

-Σπύρος Πέγκας: 17,9%

-Στέλιος Αγγελούδης: 13,8%

-Στέργιος Καλόγηρος: 5,6%

-Βασίλης Τομπουλίδης: 4,9%

-Δρόσος Τσαβλής: 3,2%

-Δημήτρης Ζιαμπάζης: 2,9%

Share.

Comments are closed.