Συμβουλές για σένα που θέλεις να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται

0

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας, όλοι θέλουμε να δείχνουμε και να αισθανόμαστε cool. Είναι μια εμμονή που συνήθως ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, καθώς τα cool παιδιά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, τους συμπεριφερόντουσαν καλύτερα και φυσικά θαυμάζονταν από τους συνομήλικους τους. Καθώς μεγαλώνουμε ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες, καθώς συνεχίζουμε να θέλουμε να μας θαυμάζουν, αλλά κυρίως να μας σέβονται. Aκολουθεί μια λίστα με ορισμένα πράγματα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σας και θα σας κάνουν να δείχνετε cool.

Μην καμπουριάζεις

Όταν καθόμαστε σε ίσια στάση και με τους ώμους υψωμένους, τότε υποδηλώνουμε πως διαθέτουμε εξουσία στο χώρο. Αντίθετα, το καμπούριασμα φανερώνει πως πιεζόμαστε από το χώρο, νιώθουμε άβολα και λιγότερο δυναμικοί. Σε συζητήσεις η σωστή στάση του σώματος προκαλεί το σεβασμό και από τις δύο πλευρές.

Να επιλέγεις ρούχα με καλή εφαρμογή

Οι τάσεις της μόδας συχνά δεν είναι πολύ κολακευτικές, οπότε δεν χρειάζεται να τις ακολουθείς τυφλά. Σίγουρα θα πρέπει να ενημερώνεσαι, θα πρέπει ωστόσο να ξεχωρίζεις τι είναι ωραίο και τι όχι, και φυσικά να επιλέγεις ποιοτικά κομμάτια με καλή εφαρμογή που να ταιριάζουν στο στυλ και την ηλικία σου.

Πρόσεχε τα ρούχα σου

Οι άνδρες με στυλ προσέχουν πολύ τα ρούχα τους. Αν λοιπόν θέλεις να θεωρείσαι και εσύ ένας, θα πρέπει να κρεμάς πάντα τα ρούχα σου σε κρεμάστρες, να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες πλυσίματος ή να πηγαίνεις τακτικά τα ρούχα σου που είναι αυαίσθητα για ένα φρεσκάρισμα στο καθαριστήριο και φυσικά να γυαλίζεις τα παπούτσια σου.

Να είσαι περιποιημένος

Αν έχεις γενιάδα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή και περιποιημένη, κάτι που ισχύει και για τα μαλλιά σου. Όοσον αφορά την προσωπική υγιεινή θα πρέπει πάντα είσαι φρεσκολουσμένος και να μυρίζεις ωραία.

Μην προσπαθείς πολύ

Οι περισσότεροι άνδρες με πραγματικά ωραίο στυλ, συνήθως δεν προσπαθούν και πολύ, απλά έχουν το χάρισμα να επιλέγουν ρούχα που τους κολακεύουν και έτσι κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Να μιλάς σωστά ελληνικά

Ενώ οι περισσότεροι νομίζουν ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι αυτή που κερδίζει επιπλέον πόντους και κερδίζει τον σεβασμό των άλλων.
Να είσαι ενημερωμένος

Θα πρέπει να παρακολουθείς τα τρέχοντα γεγονότα και να ενημερώνεσαι για βασικά θέματα. Το να είσαι έξυπνος και να ενεργείς έξυπνα θα σου δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς οι άνθρωποι θα σε πλησιάζουν για να κάνουν ενδιαφέρουσες συνομιλίες και να πάρουν τη γνώμη σου πάνω σε διάφορα θέματα.

Να είσαι καλός ακροατής

Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λένε οι γονείς σου, η σύντροφος σου, οι φίλοι σου ή οποιοσδήποτε άλλος και δείξε τους ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που λένε. Αν μάλιστα το θεωρείς απαραίτητο, δώσε τους μια καλή συμβουλή.

Να χαμογελάς συχνά

Δεν μπορείς να έχεις πάντοτε καλή διάθεση, μπορείς όμως να χαμογελάς μπροστά σε ένα πρόβλημα και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα επιλυθεί.

Να ξέρεις να χάνεις

Αν υπάρχει ένα άνθρωπος στον πλανήτη με μεγάλη έπαρση, αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πρέπει να είσαι ακέραιος και αξιοπρεπής. Το να αναγνωρίζεις την ήττα δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά δείχνει έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να συγχαρεί και να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του αντιπάλου του.

Μην περιμένεις επιβεβαίωση από κανέναν

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δε χάνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους όταν ακούσουν αρνητικά σχόλια. Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν περιμένουν την επιβεβαίωση από κανέναν.

Να είσαι ο εαυτός σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιολύπητο από το να προσπαθείς να είσαι κάτι που δεν είσαι. Όπως είχε πει και ο Όσκαρ Ουάιλντ “Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.”

Να τηρείς τον λόγο σου

Να είσαι αξιόπιστος και να μην αλλάζεις εύκολα γνώμη και άποψη. Ο λόγος σου να είναι “συμβόλαιο” και να μην το αθετείς.

Να μην είσαι ανασφαλής

Να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και να μην λαμβάνεις υπόψη τα μειωτικά σχόλια των γύρω σου. Η ανασφάλεια δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο σου και πάντα θα πρέπει να τολμάς να κυνηγάς τους στόχους σου.

Να σέβεσαι τους γύρω σου

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για να χτιστούν γερά θεμέλια σε μια ανθρώπινη σχέση. Να σέβεσαι πάντα τους γύρω σου, ακόμα και αν βρίσκονται σε χαμηλότερη (ηλικιακά ή ιεραρχικά) θέση από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό μην απαντάς με κακία ή απαξίωση στην καλοσύνη.

Να δίνεις απλόχερα την βοήθεια σου

Δεν είναι ανάγκη να χρωστάς χάρη σε κάποιον για να τον βοηθήσεις. Πρέπει να προσφέρεις τη βοήθεια σου σε ένα συνάνθρωπο σου που έχει ανάγκη.

Share.

Comments are closed.