Πώς ο Ελ Τσάπο μεταμορφώθηκε σε “βασιλιά της φυλακής”!

0

Πέρυσι άρχισε να κυκλοφορεί ένα βιβλίο που έχει τυπωμένο στο εξώφυλλο του το πρόσωπο της Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, της συζύγου του άλλοτε ισχυρότερου βαρώνου ναρκωτικών στο καρτέλ Σιναλόα, Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκούζμαν. Στο βιβλίο με τίτλο “Emma and the Other Narco Women”, η μεξικανή δημοσιογράφος Άναμπελ Χερνάντεζ, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο παραγωγικές ρεπόρτερ όσον αφορά το οργανωμένο εγκλήμα στην πατρίδα της, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Ελ Τσάπο μεταμορφώθηκε σε βασιλιά της φυλακής – παραγγέλνοντας πλουσιοπάροχα γεύματα, ναρκωτικά και γυναίκες.“Κατά τα χρόνια του στην φυλακη Puente Grande, ο Ελ Τσάπο της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το σεξ”, γράφει η Χερνάντεζ, η οποία έχει δημοσιεύσει εκτενείς έρευνες σχετικά με τους δεσμούς που έχει η πολιτική ηγεσία με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, και έχει επίσης βυθιστεί στον υπόκοσμο για να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών.Η δημοσιογράφος προσθέτει ότι ο Ελ Τσάπο συναγωνιζόταν τον εκρατούμενο Έκτορ Λουίς Πάλμα Σαλαζάρ, επίσης έμπορο ναρκωτικών στη Σιναλόα, για να δουν ποιος θα μπορούσε να αντέξει περισσότερο στις σεξουαλικές πράξεις και ποιος θα μπορούσε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων.
“Έφερναν ιερόδουλες, και όταν αυτό δεν ήταν δυνατό, πλήρωναν νοσοκόμες, καθαρίστριες και μάγειρισσες που εργάζονταν στο ποινικό σύστημα”, γράφει η Χενράντεζ, και προσθέτει πως οι άντρες είχαν σεξουαλικές επαφές και με γυναίκες που ήταν κρατούμενες στο αντρικό τμήμα. Μία από αυτές ήταν η 23χρονη Zulema Yulia Hernandez, η οποία έμεινε έγκυος από τον Ελ Τσάπο τουλάχιστον δύο φόρες, και ο ίδιος κανόνισε να κάνει αμβλώσεις μέσα στην φυλακή.
Η Χενράντεζ αναφέρει επίσης πως το φαγητό, το οποίο προερχόταν από τα καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια, παραδίδονταν στο κελί του Ελ Τσάπο, καθώς και Viagra. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, για όλες αυτές τις παροχές πλήρωνε με μετρητά που κατάφερνε να του “περάσει” στην φυλακή ο ξάδερφος του, ενώ αναφέρει πως δωροδόκησε ομοσπονδιακούς φρουρούς στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Χαλίσκο.
Πλέον ο Ελ Τσάπο εκτίει την ποινή του στην φυλακή “ADX Florence Supermax Prison” του Κολοράντο, γνωστή και ως το “Αλκατράζ των Βράχων”, όπου πιθανώς οι παραπάνω παροχές δεν είναι διαθέσιμες.

Share.

Comments are closed.