Οι 6 λόγοι που πρέπει να φοράς ένα ρολόι

0

Μέχρι το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ρολόι χειρός θεωρούνταν αποκλειστικά γυναικείο αξεσουάρ. Αλλά στον πυρετό της μάχης, οι στρατιώτες διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τον χρόνο βγάλουν το ρολόι από την τσέπη τους. Έτσι γεννήθηκε το ανδρικό ρολόι χειρός. Μετά τον πόλεμο, τα ανδρικά ρολόγια χειρός, που αρχικά χλευάστηκαν από το κοινό ως μια ανόητη τάση, έγιναν σύντομα ο κανόνας και η πρακτικότητα τους έκανε τα ρολόγια τσέπης ξεπερασμένα. Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται ένα ρολόι, καθώς μπορούν να τσεκάρουν την ώρα από το κινητό τους τηλέφωνο, μια απόψη που προφανώς δεν συμμεριζόμαστε, καθώς ένα ρολόι, εκτός από το να λέει την ώρα, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο στυλ και την προσωπικότητα σας. Παρακάτω σας δίνουμε 6 λόγους για να φοράτε ένα ρολόι.

Τα ρολόγια χειρός είναι πιο βολικά

Το να βγάζεις συνέχεια το κινητό τηλέφωνο από την τσέπη σου για να τσεκαρεις την ώρα δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς δείχνει λίγο απελπισμένο. Μια γρήγορη ματιά στον καρπό σου είναι πολύ πιο αριστοκρατικός τρόπος για να βλέπεις την ώρα κατά την διάρκεια ενός ραντεβού ή μιας συνάντησης. Σε άλλες περιπτώσεις δε που δεν μπορείτε να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο μαζί σας, όπως στην παραλία, ένα ρολόι είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να ελέγξετε την ώρα.

Τα ρολόγια χειρός είναι λειτουργικά

Κάθε χρόνο οι περισσότερες μάρκες μας τροφοδοτούν με μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα και έχουν πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως αντοχή σε μεγάλα βάθη και δείκτες με φωτοβόλο υλικό για αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι, αλλά και επιπλοκές, όπως αυτή του χρονογράφου και την ένδειξη των φάσεων της σελήνης.

Μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά

Τα ρολόγια χειρός δεν μας βοηθούν απλώς να καταγράφουμε και να παρακολουθούμε τον χρόνο. Περιέχουν επίσης την ιστορία, τις αναμνήσεις και την κληρονομιά αυτών που τα φορούν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ρολόγια υψηλής ποιότητας είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν και έχουν σχεδιαστεί για να περνούν από γενιά σε γενιά. Ακόμα και αν δεν κοστίζουν μια μικρή περιουσία, λένε την ιστορία των ανθρώπων όταν αυτοί φύγουν και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξεκινήσει ή να συνεχιστεί μια παράδοση.

Μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα ενός ρολογιού – ειδικά σε σχέση με ένα smartphone – είναι η διάρκεια λειτουργίας του. Είτε είναι αυτόματο, είτε χαλαζία, ένα ρολόι θα συνεχίσει να χτυπά για χρόνια, σε αντίθεση με το κινητό σας που θέλει φόρτση κάθε 8 ώρες…

Τα ρολόγια είναι αντικείμενα που αποτελούν ένα χαρακτηριστικό μέρος ενός ατόμου με στυλ και χαρακτήρα

“Ένα ρολόι είναι το μόνο νόμιμο κόσμημα που μπορεί να φορέσει ένας άντρας”. (Ή τουλάχιστον είναι το μόνο κόσμημα που αναμένεται να φορέσει.) Βλέπετε, η γκάμα των αποδεκτών κοσμημάτων για έναν άνδρα είναι περιορισμένη. Πολλοί άντρες συνήθως διακοσμοούν τα άκρα τους με τρία αξεσουάρ: ρολόι χειρός, μανικετόκουμπα και δαχτυλίδι. Τα ρολόγια επίσης θεωρούνται σύβολα πολυπλοκότητας και μπορούν να επικοινωνήσουν και πολλά για τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Όπως λέει και η παροιμία – τα αγόρια κοιτάζουν τα smartphone τους για να ελέγχουν την ώρα, οι άνδρες κοιτάζουν ένα ρολόι.

Σας βοηθούν να βάζετε σε σειρά τις προτεραιότητες σας

Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα, που συχνά δεν το συνειδητοποιούμε. Μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη ευθύνες και υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε καλή αίσθηση του χρόνου, για να κατανέμουμε σωστά το χρόνο μας και να μας μένει χρόνος και για τον εαυτό μας. Ανά πάσα στιγμή κοιτάς τον καρπό σου και ξέρεις τι ώρα είναι, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το κινητό σου και να παρασυρθείς από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να χάσεις χρόνο.

https://perpetual.gr

Share.

Comments are closed.