«Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν κοιτάζουν στην Αθήνα» λέει ιταλική εφημερίδα

0

Στροφή υπέρ της Ελλάδας στις γεωπολιτικές συμμαχίες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν βλέπει η ιταλική «Il fatto quotidiano», στη διαδικτυακή της σελίδα, σε ανάλυση του Francesco de Palo. «Οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν κοιτάζουν στην Αθήνα. Η ισορροπία των μεσογειακών συμμαχιών μετατοπίζεται από την Τουρκία στην Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, «η νέα αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να προτίθεται να μετατοπίσει το κέντρο βάρους των δραστηριοτήτων της στη Μεσόγειο υπέρ της Αθήνας, η οποία εν τω μεταξύ ενισχύει τη στρατιωτική της ικανότητα με την αγορά 18 τελευταίας γενιάς μαχητικών Rafale. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να βασιστεί στις ελληνικές βάσεις για συντήρηση και προμήθειες. Αμερικανικοί όμιλοι όπως η Tesla και η Microsoft στοιχηματίζουν επίσης στην Ελλάδα». Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά την αλλαγή στην ηγεσία του Λευκού Οίκου, το επίκεντρο των νέων πολιτικών δεν είναι μόνο το Ιράν. Η προεδρία του Τζο Μπάιντεν
«ξεκινά με ένα σημαντικό θέμα, το οποίο θα έχει απήχηση σε ισορροπίες και επιρροές σε δύο στρατηγικά τεταρτημόρια, όπως η Ευρω-Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή».

Share.

Comments are closed.