Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

0

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο το σενάριο δυνατότητας μετακίνησης από νομό σε νομό τα φετινά Χριστούγεννα. Με τους αριθμούς της πανδημίας του κορονοϊού να μην υποχωρούν με τους αναμενόμενους ρυθμούς και το lockdown να έχει πάρει μία ακόμη παράταση, αυτή τη φορά έως τις 14 Δεκεμβρίου, η δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό κατά την περίοδο των εορτών απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό κατέστη σαφές μετά και τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορoνοϊό. «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα πάλι το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τα Χριστούγεννα», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Το ίδιο είχε διευκρινίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε πει συγκεκριμένα πως είναι «δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή «χαλαρή», θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα, για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα γίνει το μερικό άνοιγμα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Όπως τόνισε, «το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει».

«Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, όπως είπε. «Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συμπλήρωσε.

Share.

Comments are closed.