Το νέο Oris Aquis Date διαθέτει μηχανισμό με απόθεμα ισχύος 5 ημερών

0

Tι κάνει σπουδαίο έναν αυτόματο μηχανικό μηχανισμό; Μα φυσικά ένα υγιές απόθεμα ισχύος και η αξιοπιστία. Όπως φαίνεται και η Oris σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς τον περασμένο μήνα ανήγγειλε την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου in-house μηχανισμού, ο οποίος ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην υψηλή ωρολογοποιία. Ο λόγος για τον Calibre 400, ο οποίος προσφέρει ένα εντυπωσιακό απόθεμα ισχύος 5 ημερών (120 ώρες), χάρη στα δύο βαρέλια του που είναι εφοδιασμένα με εκτεταμένα ελατήρια, τα οποία αποθηκεύουν ενέργεια για δυόμισι ημέρες έκαστο.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο νέος μηχανισμός βαθμολογείται με ακρίβεια στα -3 / + 5 δευτερόλεπτα ημερησίως, αριθμός που ξεπερνά την πιστοποίηση COSC της Ελβετίας. Αυτό επιτυγχάνεται εν μέρει με τη χρήση 30 μη σιδηρούχων και αντιμαγνητικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός τροχού διαφυγής και ενός άγκυρου από πυρίτιο.  Η αξιοπιστία του μηχανισμού θα αποδειχθεί με το πέρασμα του χρόνου, αλλά η Oris είναι τόσο σίγουρη που έχει δώσει στο Caliber 400 10ετή εγγύηση και προτείνει τα ρολόγια που φέρουν τον μηχανισμό να περνούν από σέρβις κάθε 10 χρόνια (όταν οι περισσότερες ωρολογοποιίες προτείνουν την πενταετία και ελάχιστες την οκταετία). Αυτό σημαίνει ότι (με εξαίρεση κάποια σημαντική ζημιά ή έλεγχο υδατοστεγανότητας), δεν θα χρειαστεί να επισκεφτεί κανείς το service της Oris νωρίτερα από το 2030!

Ο Calibre 400 χρησιμοποιήθηκε στο Oris Aquis Date Calibre 400, ένα από τα σχετικά προσιτά αυτόματα μοντέλα της Oris, το οποίο διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 43,5 mm και πάχος 13 mm. Το ρολόι έχει αντοχή στο νερό στα 300 μέτρα και διατίθεται είτε με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, είτε με ιμάντα από καουτσούκ με κούμπωμα από ανοξείδωτο ατσάλι, και ένα εργαλείο για εύκολη αφαίρεση. Διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι, περιστρεφόμενη στεφάνη με ένα σκούρο μπλε κεραμικό ένθετο, δείκτες και ενδείξεις με επίστρωση Superluminova BG W9 και ένα σκούρο μπλε καντράν με το παραθυράκι της ημερομηνίας στις 6 η ώρα, πάνω από το οποίο υπάρχει η αναγραφή “5 Days” για το απόθεμα ισχύος.  Το ωρολόι κοστίζει 2.900 ευρώ με ιμάντα από καουτσούκ και 3.000 ευρώ με μπρασελέ. Όπως αναφέραμε και παραπάνω , συνοδεύεται από εγγύηση 10 ετών.

Share.

Comments are closed.