Η General Motors επενδύει πάνω από 2 δισ. δολάρια για ένα πιο «πράσινο» μέλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία

0

Η General Motors προχωρά σε μία σημαντική επένδυση, που στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Την περασμένη Τρίτη, δήλωσε ότι θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση ενός εργοστασίου του Tennessee, ώστε να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από το Cadillac Lyriq το 2022.Το εργοστάσιο συναρμολόγησης του «Spring Hill» κοντά στο Nashville, θα γίνει ο τρίτος τόπος παραγωγής της GM για ηλεκτρικά οχήματα σε έναν άξονα μετασχηματισμού της εταιρείας, μακριά από συμβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά με βενζίνη.

Η GM σχεδιάζει να παρουσιάσει τουλάχιστον 20 νέα EV παγκοσμίως έως το 2023, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού φορτηγού GMC Hummer, το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα σχέδια της εταιρείας δεν είναι καινούρια, καθώς από τον Μάρτιο κιόλας του 2019, η GM δεσμεύθηκε να επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για παραγωγή EV στις ΗΠΑ. Στο πλάνο της συμπεριλαμβάνονται ένα εργοστάσιο EV αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Detroit και μία επένδυση 300 εκατομμύριων δολαρίων για την επέκταση ενός άλλου εργοστασίου του Michigan για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μια κοινοπραξία της GM με την LG Chem της Νότιας Κορέας επενδύει επιπλέον 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κυψελών μπαταρίας στο Lordstown του Ohio. Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο EV θα δημιουργήσουν περίπου 3.700 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ξεχωριστά, η GM επενδύει επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε εργαλεία προμηθευτή και άλλα έργα που σχετίζονται με την παραγωγή EV.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Mary Barra δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στις ΗΠΑ, στους υπαλλήλους μας και στις κοινότητές μας».
«Αυτές οι επενδύσεις υπογράφουν την επιτυχία των οχημάτων μας σήμερα και το όραμά μας για ένα παν- ηλεκτρικό μέλλον».

Share.

Comments are closed.