Ιερές μπίζνες στο Βατικανό

0

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το Βατικανό έχει επενδύσει σε περισσότερα πολυτελή ακίνητα από ό,τι ήταν προηγουμένως γνωστό.
Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», μια (νέα) επένδυση ύψους περίπου 110.000.000 ευρώ, όπως και άλλες, ανατρέχουν στην περίοδο που ήταν ακόμα καρδινάλιος ο -προσφάτως παραιτηθείς- Άντζελο Μπέκιου. Πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square του Νάιτσμπριτζ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου, ο οποίος ήταν το «Νούμερο δύο» στη γραμματεία του Πάπα μέχρι το 2018, εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες. Το Βατικανό δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε σχετικό ερώτημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Ο Μπέκιου υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι’ αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπέκιου δήλωσε ότι είναι αθώος.
Η αγοραπωλησία στο Τσέλσι, για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού, δεν ήταν πάντως ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου. Ο «Guardian» ανήρτησε πριν από μερικές μέρες ένα επεξηγηματικό βίντεο με το παρασκήνιο της απόφασης από το Βατικανό. Ο Πάπας μάλλον ήταν αποδέκτης παραπληροφόρησης, διότι η πραγματική κατηγορία φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.
Πηγή: iefimerida.gr

Share.

Comments are closed.