Παυλίδης, Emphasis Tempranillo

0

To Tempranillo, η ποικιλία star της ισπανικής Rioja, ήρθε στη Δράμα, στο Κτήμα Παυλίδη και έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον κόκκινο κρασί που επιδέχεται μακρά παλαίωση. Μετά τον προσεκτικό νυκτερινό τρύγο (για την καλύτερη διατήρηση της ποιότητας του φρούτου) και τη φροντισμένη οινοποίηση το κρασί περνάει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και άλλους 18 μήνες στη φιάλη. Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Συμπυκνωμένα αρώματα μικρών φούτων του δάσους, δαμάσκηνο, βανίλια. Στο στόμα πλούσιες καλοδουλεμένες τανίνες, ωραία οξύτητα και επίμονη μπαχαρένια επίγευση με κυρίαρχη τη γλυκόριζα. Σερβίρεται στους 16-17 βαθμούς. Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα.Ταιριάζει με παλαιωμένα τυριά, κόκκινα κρέατα με πλούσιες σάλτσες.
Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες μαρμελάδας και νότες ξηρών καρπών, ενώ στο φόντο η χαρακτηριστική μεταλλικότητα του Tempranillo.

Share.

Comments are closed.