Τεράστια ζημία για την Premier League αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα

0

Ποσό που αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ (762 εκ. λίρες) θα στοίχιζε στην Premier League η οριστική διακοπή της σεζόν, μόνο από τη ρήτρα του τηλεοπτικού συμβολαίου!  Η είδηση αυτή προέκυψε μετά τη σημερινή (4/04) νέα τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ενώσεων παικτών και προπονητών. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόταση των συλλόγων για περικοπές ύψους 30% στις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών.

Οι υπεύθυνοι της Premier League υπογράμμισαν ότι πιθανή ματαίωση της υπόλοιπης σεζόν θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή καθώς, πέραν του προαναφερόμενου ποσού, υπάρχουν και τα διαφυγόντα κέρδη από σπόνσορες και εισιτήρια.

Ξεκαθάρισαν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όταν η κυβέρνηση και οι υγεινομικές αρχές της Βρετανίας το επιτρέψουν.

Η συζήτηση κράτησε λιγότερο από μία ώρα και δεν κατέληξε σε συμφωνία, καθώς οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν στην προτεινόμενη μείωση των αποδοχών τους.

Share.

Comments are closed.