Θα αποχωρήσουν 10 χιλιάδες μετανάστες από τα νησιά

0

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και εντός του 2020 θα αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Όπως είπε, 11.200 λαμβάνουν ακόμη παροχές ενώ δεν δικαιούνται. Απο αυτούς, οι 1.000 βρίσκονται ακόμη στα νησιά. Ακόμη 1.000 άτομα βρίσκονται στα νησιά από το 2018 και συνολικά 2.000 θα φύγουν μέσα στον Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής από τις αρχές του χρόνου έχουν αποχωρήσει συνολικά 6.174 πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 10.000 θα έχουν φύγει μέσα στο α” τρίμηνο του 2020. Σε αυτά τα νούμερα εντάσσονται και όσοι εισήλθαν παράνομα από την 1η Μαρτίου.

«Τα μαθηματικά σας είναι προβληματικά, εμείς έχουμε άλλα στοιχεία», σχολίασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

«Δεν μπορούμε να κρατάμε 11.000 άτομα στις δομές όταν έχουμε 11.000 κάτω από τα δέντρα κι αν η λύση που προτείνετε είναι να γεμίσει η Ελλάδα με δομές, εμείς δεν θέλουμε…», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κλειστό κέντρο στις Σέρρες όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, γνωστοποίησε πως οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα μεταφερθούν σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες.  Tο κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου», είπε και εξήγησε πως θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Share.

Comments are closed.