Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Ταγιπ Ερντογάν η θεμελίωση του πρώτου Χριστιανικού ναού στην ιστορία της Τουρκιας

0
Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, μετά από την ίδρυση της Δημοκρατίας, θα ανεγερθεί Χριστιανική Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. 
Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σήμερα, Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, παρέστη στην θεμελίωση του ναού του Αγίου Εφραίμ της Ασσυριακής Εκκλησίας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας είπε πως η ανέγερση του ναού θα ολοκληρωθεί μέσα σε δυο χρόνια και σημείωσε: «Βλέπω την Αρχαία Ασυρριακή Εκκλησία Μορ Εφράμ ως ένα καινούργιο πλούτο για την Ιστάνμπουλ».
Παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο οι Ασσύριοι χριστιανοί της Τουρκίας, ευχαρίστησαν για την συμβολή του στην απόκτηση του ναού.
Ο Πατριάρχης συνοδευόταν από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. κ. Ιωακείμ.
Παρόντες και οι αρχηγοί των άλλων Χριστιανικών Μειονοτήτων της Πόλης.
Παρών και ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκης Βίγκας, ο οποίος βοήθησε τις πολυετείς προσπάθειες για την σχετική άδεια, από την θέση του ως Εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.
Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια ιστορική μέρα για τον Χριστιανισμό στην Πόλη.
Share.

Comments are closed.