Ο Σεμπαστιάν Λέμπ δείχνει τα δόντια του στο Ντακάρ

0

Ο σκληρός αγώνας Ντακάρ συνεχίζεται και ο Σεμπαστιάν Λεμπ, αυτός ο τεράστιος οδηγός  δείχνει τα δόντια του και κυνηγάει τον Νάσερ Αλ Ατίγια. Στόχος του φυσικά η νίκη στο  Ντακάρ 2019. Ο Λέμπ κέρδισε και την 6  Ειδική,  και μείωσε τη διαφορά του από τον οδηγό της Toyota στα 37:43 λεπτά.

Ο Γάλλος  που πλέον έχει κερδίσει τις μισές Ειδικές φέτος, πληρώνει τον πολύ χαμένο χρόνο της δεύτερης και τέταρτης Ειδικής. Ο Λέμπ , με το ιδιωτικό προπέρσινο Peugeot 3008DKR της ομάδας PΗ Sport, ξεκίνησε τη δεύτερη εβδομάδα του αγώνα όπως είχε τελειώσει την πρώτη, πριν την ημέρα ξεκούρασης (το Σάββατο ) στην Αρεκουίπα, του Περού. Έκανε τον πρώτο χρόνο στα 316 αγωνιστικά χιλιόμετρα προς το Σαν Χουάν ντε Μαρκονά.

Η Ειδική είχε τέσσερα τμήματα με αμμόλοφους και στην πλειοψηφία της άμμο, επιφάνεια στην οποία θεωρητικά ο Λεμπ υστερούσε. Αρχικά το πάνω χέρι στα ενδιάμεσα σημεία είχε ο Αλ Ατίγια, όμως στο 272 χιλιόμετρο τόσο ο οδηγός της Toyota Gazoo όσο και ο Λεμπ έχασαν χρόνο ψάχνοντας το waypoint, όμως ο Γάλλος το βρήκε νωρίτερα κι έτσι πήρε το προβάδισμα στην Ειδική – το οποίο και κράτησε μέχρι τον τερματισμό της, για να κερδίσει με 2:17 από τον Αλ Ατίγια.  Με αυτή τη νίκη του ο Λεμπ πέρασε στη δεύτερη θέση της γενικής, εκμεταλλευόμενος και  το ανόητο λάθος του Στεφάν Πετερανσέλ.

Share.

Comments are closed.