Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο για τον ΠΑΟΚ…

0

O ΠΑΟΚ είναι ικανός α κάνει τα πάντα. Ακόμη και αν είναι κολλημένος στα σχοινιά του ρίνγκ. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Ας δούμε κάποια γεγονότα. Είδε σε μια χρονιά τον Γκόμεζ να τραυματίζεται και να μένει εκτός, είδε τον Ολυμπιακό να τον κερδίζει σε πέντε συνεχόμενα ματς και να του παίρνει το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Είδε αλλαγή προπονητή με τον Ελγκέτα να παίρνει τη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη, του ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει το δύο στα δύο. Είδε να χάνει το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησε με τη μεγάλη νίκη στο Ρέντη στο τρίτο παιχνίδι και κατέβηκε και πάλι στο Ρέντη όντας σε τρομερά μειονεκτική θέση, καθώς στον τελικό των τελικών δεν έπαιζε ο τραυματίας Στάροβιτς.

Αλλά ΠΑΟΚ είσαι, μπρέικ στο μπρέικ. Και μάλιστα την ώρα που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο. Η καρδιά του πρωταθλητή βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, και ο Αμαράλ Ντάντε, υπέγραψε μια επική εμφάνιση και μια σπουδαία κατάκτηση πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ελγκέτα έκανε αυτό που για πολλούς φάνταζε αδύνατο, ειδικά μετά και την απουσία του Σέρβου διαγώνιου. Επικράτησε με 3-1 (22-25, 25-21, 22-25, 14-25) και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το πιο γλυκό σίγουρα, μια που κερδήθηκε στο κατάμεστο Ρέντη επί του Ολυμπιακού. Ήταν το πιο δύσκολο με όλα όσα έγιναν την χρονιά αυτή.

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον δημιουργεί τη δική του δυναστεία. 2015, 201, 2017, o ΠΑΟΚ κατακτά το πρωτάθλημα παίζοντας σπουδαίο βόλεϊ και αναγκάζοντας όλους τους προπονητές  να του αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του ως ομάδα.

Σπουδαίος Σαφράνοβιτς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, ο Τερζής, ο Ανδρεάδης, ο Τακουρίδης, ο Γκαράς, όλοι όπως και ο κόουτς  στον οποίο χρεώνεται η ανάσταση της ομάδας και η ψυχολογική της ανάταση.

Αγωνιστικά τι να πει κανείς; Η εμφάνιση ήταν φανταστική, βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του ΠΑΟΚ, που είδαν τη ομάδα να το σηκώνει  στο κατάμεστο “Μελίνα Μερκούρη”. Η ομάδα του Χόρχε Ελγκέτα, μπορεί να έπαιζε χωρίς τον Στάροβιτς, όμως έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα, ήταν πιο έτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη και στον τίτλο μέσα στην έδρα των Πειραιωτών κάτι που αναγνωρίζετε όπως σημείωσα από όλους. Ο “Δικέφαλος”  έκανε μπρέικ στο μπρέικ και με δυο νίκες μέσα στο “Μελίνα Μερκούρη” και μάλιστα συνεχόμενες, διατηρεί τα σκήπτρα, κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στα δεδομένα, κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι δεν περίμεναν πριν την έναρξη του τέταρτου τελικού. Οι παίκτες των ασπρόμαυρων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Μπράβο.

ΣΣ1

Ας μην αναφερθώ ξανά στα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς κατά της ομάδας από πολλούς. Πολύ δε περισσότερο όταν  έγινε η αλλαγή του προπονητή.

ΣΣ2

Και πάλι πρωταθλητής με μειονέκτημα έδρας.

ΣΣ3

Το ξαναλέω. Το βόλεϊ που παίζουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν μπορεί α το παίξει καμία άλλη ομάδα. Καμμία

 

Share.

Comments are closed.