Οικιακή ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια

0

Η τεχνολογία, με την εξέλιξή της, έχει αλλάξει ριζικά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρείται η οικιακή ψυχαγωγία.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή θα δούμε ότι η έννοια και η ποιότητα της οικιακής ψυχαγωγίας δεν ήταν πάντα στα ίδια στάνταρ με σήμερα. Πολλές δεκαετίες πριν ήταν το ραδιόφωνο το οποίο σταδιακά άρχισε να αποκτά συμπαραστάτη στη μορφή του…  θρυλικού πικάπ.

Αργότερα, ήρθε η πραγματική επανάσταση με τη μορφή της τηλεόρασης, στην αρχή ασπρόμαυρη στη συνέχεια έγχρωμη. Σιγά-σιγά με την διαρκή τεχνολογική εξέλιξη άρχισαν να προστίθενται νέα μέσα: στην αρχή ήταν το επίσης θρυλικό για την ελληνική κοινωνία… βίντεο, ήρθαν τα ήχο-συστήματα και λίγο αργότερα οι πρώτες κονσόλες για video games.

Πλησιάζοντας στο σήμερα γνωρίσαμε το DVD και το CD, που αναβάθμισε κατακόρυφα την ποιότητα εικόνας και ήχου που απολαμβάναμε. Αξιοσημείωτο, επίσης είναι το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω είχαν σαν επίκεντρο το σαλόνι, τον χώρο που όλη η οικογένεια είχε πρόσβαση σε αυτό που φτάσαμε να ονομάζουμε «οικιακή ψυχαγωγία».

Αυτή η μικρή αναδρομή σίγουρα θα προκαλέσει νοσταλγικά χαμόγελα στους γονείς και λογικές… απορίες στα παιδιά τους. Σήμερα, οι δυνατότητες οικιακής ψυχαγωγίας για μια οικογένεια είναι πολύ περισσότερες, είναι σαφώς πιο ποιοτικές και μπορούν να καλύψουν ποικιλία από εναλλακτικά ενδιαφέροντα.

«Βασιλιάς» παραμένει φυσικά η τηλεόραση αλλά με πολλές και σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παρελθόν. Ο καθοδικός σωλήνας που έδινε τον χαρακτηριστικό όγκο στις τηλεοράσεις του παρελθόντος έχει εξαφανιστεί. Έτσι οι σημερινές τηλεοράσεις είναι λεπτές, με μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης, καλύτερη απόδοση εικόνας και χρωμάτων, δυνατότητα απόδοσης τρισδιάστατης εικόνας και φυσικά με πολλαπλάσιες δυνατότητες διασύνδεσης.

Με ικανότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο οι σύγχρονες τηλεοράσεις αποτελούν ουσιαστικά το ψηφιακό επίκεντρο κάθε νοικοκυριού. Επιπλέον, το γεγονός ότι πλέον οι τηλεοράσεις είναι λεπτότερες σημαίνει πολύ απλά ότι ανάλογα και με τη διαγώνιό τους μπορούν να τοποθετηθούνσε κάθε δωμάτιο, εκτός από το σαλόνι, όπως στο παιδικό δωμάτιο, στα υπόλοιπα υπνοδωμάτια ή στην κουζίνα.

tv-02

Βασικό συμπλήρωμα της τηλεόρασης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο home theater το οποίο είναι σε θέση να αναπαράγει περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης από κάθε μορφής οπτικό δίσκο (Blu-ray ήDVD) και μέσα αποθήκευσης δεδομένων (π.χ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι). Με την ίδια ευκολία μπορούν να αναπαράγονται μουσικά αρχεία ή ραδιοφωνικές εκπομπές.

Παράλληλα, περίοπτη θέση κάτω από την κύρια τηλεόραση ενός σύγχρονου νοικοκυριού έχει η κονσόλα των videogames. Σήμερα οι επιλογές είναι αρκετές καθώς εταιρείες όπως η Sony, ηMicrosoft και η Nintendo προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις σε κονσόλες, φορητές παιχνιδομηχανές και τίτλους παιχνιδιών. Οι συγκεκριμένες συσκευές προσφέρουν άπειρες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους μέσα από μία τεράστια γκάμα τίτλων videogames.

Φυσικά, ο τομέας του gaming δεν εξαντλείται στις κονσόλες. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε PC ή laptop. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των μικρών και μεγάλων gamers οι εταιρείες προσφέρουν εξειδικευμένα μοντέλα υπολογιστών που μπορούν να ανταποκρίνονται με άνεση στις υψηλές απαιτήσεις των σημερινών videogames.

Εάν στην οικογένεια περιλαμβάνονται και μέλη που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία τότε μάλλον θα φανεί χρήσιμο ένα σύστημα Hi-Fi για το εφηβικό δωμάτιο, ένα σύστημα ασύρματων ηχείων για τη σύνδεση με το smartphone ή ένα ποιοτικό MP3 player ή ένα iPod.

Τέλος, επειδή δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για όλες τις οικογένειες, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν καταστήματα που μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τις ανάγκες μας, με ευκολίες πληρωμής σε δόσεις από 10 ευρώ

http://www.pestaola.gr/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.