Ντάνιελ Kρεγκ, ο Τζέιμς Μποντ που… πίνει περισσότερο

0

O Ντάνιελ Κρεγκ αποτελεί τον Τζέιμς Μποντ που… πίνει περισσότερο σε σύγκριση με τους προκατόχους του, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού The Grocer.

Τον διάσημο μυστικό πράκτορα υποδύθηκαν άλλοι πέντε ηθοποιοί, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν έπινε τόσο πολύ, κατά μέσο όρο δηλαδή 20 ποτά σε κάθε ταινία, διευκρινίζει το βρετανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με τη… μελέτη του περιοδικού, ο Σον Κόνερι ήπιε 11 ποτά στην πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή το γοητευτικό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών (Δρ. Νο, 1962).

Ο Τζορτζ Λάζενμπι έφθασε τα εννέα ποτά στη μοναδική ταινία στην οποία ενσάρκωσε τον Μποντ, «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», ενώ ο Ρότζερ Μουρ έπινε 11 ποτά ανά ταινία.

Ο Τίμοθι Ντάλτον ήταν ο πιο «νηφάλιος» 007, καθώς κατανάλωνε τέσσερα ή πέντε ποτά ανά ταινία, ωστόσο το αλκοόλ άρχισε να ρέει ξανά στις φλέβες του διάσημου πράκτορα με τον Πιρς Μπρόσναν, που έπινε 12 ποτά ανά ταινία.

Το περιοδικό περιγράφει και το κατά πόσο οι χορηγοί που χρηματοδοτούν τις ταινίες επηρεάζουν και τις προτιμήσεις του Τζέιμς Μποντ. Για παράδειγμα, ο νέος Τζέιμς Μποντ, στο Spectre, αναμένεται να παραγγέλνει βότκα, καθώς μια μεγάλη ποτοποιία χρηματοδοτεί την ταινία.

«Μια συνεργασία με τον 007 θα μπορούσε να αποβεί άκρως κερδοφόρα για τις μεγάλες εταιρείες» υπογραμμίζει το περιοδικό.

Όπως αναφέρει το The Grocer, η κατανάλωση τζιν εκτοξεύθηκε στα ύψη στη Μεγάλη Βρετανία από τότε που ο Τζέιμς Μποντ άρχισε να πίνει κοκτέιλ με κύριο συστατικό το συγκεκριμένο ποτό, στην αρχή της «καριέρας» του Ντάνιελ Κρεγκ ως 007, το 2006 στο Καζίνο Ρουαγιάλ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.