Κεραυνοί Σαμαρά κατά Μητσοτάκη

0
«Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος»! Με τη φράση αυτή, που αφορούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε μια σημαντικότατη πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά -και όχι μόνον – της Νέας Δημοκρατίας,  κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για όλα: Για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει: “Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα… Και από την κοινωνία…”Επειδή  λοιπόν ο  πρωθυπουργός  δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος !»
Έκανε λόγο για μετάλλαξη της παράταξης και αποϊδεολογικοποίηση, μιλώντας για στροφή προς ένα «φαντασιακό κέντρο» την ώρα που όλη η Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά.
«Πώς μπορεί να λειτουργήσει  μια κεντρο-δεξιά παράταξη χωρίς τη Δεξιά, και με ένα κέντρο -“φάντασμα”, που ο καθένας το ορίζει όπως θέλει; Ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες παραγωγικές τάξεις, ποιες ομάδες εργαζομένων, θα υπηρετήσουμε τότε; Με βάση και την πρόσφατη εκλογική συμπεριφορά της κοινωνίας, ποιες πολιτικές συμμαχίες θα συνάψει,  αν χρειαστεί, η παράταξη, με ποιους, και  σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση;» τόνισε.
 «Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη»
Και συνέχισε: «Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη   περί αποιδεολογικοποίησης. Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα. Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του»;
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε παράλληλα ότι στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έλαβε το χειρότερο ποσοστό αριθμού ψήφων σε εκλογές μετά την μεταπολίτευση.
«Η ιδεολογία της παράταξης στο περιθώριο»
«Το μοντέλο διακυβέρνησης  με την ιδεολογία της παράταξης στο περιθώριο, με το αποκαλούμενο επιτελικό κράτος των 63 μελών του υπουργικού συμβουλίου, με ανακυκλούμενους υπουργούς, – πάμπολλους και  πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς-  και με τους βουλευτές σχεδόν απαξιωμένους, είναι επιτυχημένο;» διερωτήθηκε για να συνεχίσει:
«Εάν ναι, γιατί λοιπόν αυτή η πολιτική μας εκδοχή  αποδοκιμάστηκε  από την κοινωνία; Και μάλιστα δίχως πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόϊκα κι επιτήρηση,  και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας».
«Να μειωθεί ο ΦΠΑ»
Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για   ανυπαρξία ουσιαστικού ανταγωνισμού σε μεγάλο πεδίο της παραγωγικής δραστηριότητας, καρτελ και ολιγοπώλια φέρνοντας ως παράδειγμα, την ενέργεια, την τηλεφωνία, τα σούπερ-μάρκετ, ενώ σημείωσε ότι, αντιθέτως, σε πεδία υγιούς ανταγωνισμού και η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας αυξάνονται, και οι τιμές ποικίλλουν.
«Ο έλεγχος   των καρτέλ επιβάλλεται  για την αντιμετώπιση της  ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες είπε. Ακρίβεια παντού, στην στέγαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην εκπαίδευση, στο νοικοκυριό συνολικά.  Οι φιλελεύθερες παρεμβάσεις δεν γίνονται με τις “μάχες του τελάρου”, “τα καλάθια”, τα “κουπόνια” , τα παρακάλια και την οριζόντια φορολόγηση . Γίνονται μόνο με σκληρή δουλειά, ουσιαστικό διάλογο για τις αιτίες με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς της αγοράς. Και με μέτρα ουσίας. Όπως η μείωση του ΦΠΑ, που θυμίζω έγινε επί κυβερνήσεως 2012-2014, κόντρα στις απαιτήσεις της Τρόϊκας. Και πέτυχε» υπογράμμισε.
«Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη»
Για τα εθνικά θέματα ο κ. Σαμαράς, ανέφερε: «Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν».
Μίλησε για «επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την  οποία τα Σκόπια από την αρχή δεν τήρησαν, όπως δεν είχαν τηρήσει  ούτε την Ενδιάμεση Συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου».
Επίσης  σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά  σημείωσε: «Αληθεύει, κι εάν ναι, ποιος αποφάσισε, και γιατί, την  υποστήριξη της Ελλάδος για κορυφαία  θέση στον ΟΑΣΕ, στον Φεριντούν Σινιρίογλου; Ποιος είναι; Είναι ο πρωταγωνιστής της “γαλάζιας πατρίδας” και των “γκρίζων ζωνών” των Τούρκων στο Αιγαίο. Μα είμαστε καλά ; Τι μήνυμα είναι αυτό;   Και επίσης  τι περίεργα πράγματα είναι αυτά που διαβάζω, για εκδίωξη ενός βοσκού από τη βραχονησίδα Σύρνα στην Αστυπάλαια για …οικολογικούς λόγους; Αν δεν έχει παρέμβει ήδη, οφείλει να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση. Γιατί οικονομική δραστηριότητα σε  βραχονησίδες σημαίνει ΑΟΖ.  Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε…»
Και κατέληξε: «Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής. Να επιστρέψει στις ιστορικές  παρακαταθήκες της Παράταξης. Να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Να προετοιμάσει, μέσω δημιουργίας μιας ισχυρής νομικής και πολιτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων,  την απεμπλοκή από την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Να ασκήσει, όπως και η Βουλγαρία, βέτο σε κάθε βήμα των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό των οποίων οφείλουμε να καταγγείλουμε εδώ και τώρα, παντού. Να αναθεωρήσει πλήρως την …”Φιλία”  με την Τουρκία, καθιστώντας σαφές στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και δεν φοβόμαστε. Υπάρχουν όρια! Γι αυτό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέας εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης, με “Πρέσπες του Αιγαίου”! Δεν είμαστε ένα ηττημένο έθνος. Είμαστε μια υπερήφανη χώρα με πίστη στην Ελευθερία, με αυταπάρνηση κι Εθνική υπερηφάνεια! Οι Ελληνες δεν είμαστε συμβιβασμένο πλήθος, είμαστε Πατριώτες»!
Βολές κατά της Ευρώπης
 
Για τη συμμετοχή της Ευρώπης στα όσα συμβαίνουν, τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συγκινεί πλέον τους ευρωπαίους πολίτες που δεν αποφασίζουν πλέον με ευρωπαϊκά αλλά  εθνικά κριτήρια»,
Ο Αντ. Σαμαράς, αρχικά μίλησε για ισλαμοποίηση της Ευρώπης και τόνισε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τις αξίες της ή θα μπει στην δίνη που λέγεται πολιτικη ορθότητα και δικαιωματισμός.
«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση. Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός»,  είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
«Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση» σημείωσε.
Share.

Comments are closed.