Πώληση επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη

0

Η επιτυχία στην πώληση επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη έρχεται με τη συνεργασία με επαγγελματίες που γνωρίζουν αγορά και επενδυτές.

Πώληση επιχείρησης εστίασης

Μια από τις επαφές μας, ήξερε τον ιδιοκτήτη μιας πολύ καλής επιχείρησης εστίασης (ψητοπωλείο) με πολυάριθμο προσωπικό σε περίοπτη θέση σε γνωστή πλατεία της Θεσσαλονίκης. Σε μια φιλική κουβέντα, τον ενημέρωσε ότι θέλει να πουλήσει την επιχείρηση καθώς πλησιάζει στη σύνταξη, και μετά από λίγο καιρό βρεθήκαμε με τον ιδιοκτήτη σε ένα καφέ μακριά από την επιχείρηση και τα είπαμε.

Στο επόμενο ραντεβού μας για την πώληση επιχείρησης είχε αρχίσει να ενημερώνεται για τα τυπικά διαδικαστικά στην πώληση επιχείρησης και ήρθε με τον λογιστή του. Τον ενημερώσαμε για το τι θα χρειαστούμε. Του είπαμε να μας φέρει τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας, το μητρώο παγίων για να δούμε τον εξοπλισμό και το μικτό κέρδος. Συζητήσαμε μέχρι και για την πληρότητα στα τραπέζια ανάλογα με την εποχή και καθημερινές – Σαββατοκύριακα. Αρχίσαμε να αναπτύσσουμε το ενημερωτικό για την πώληση επιχείρησης συζητώντας και το εύρος τιμών που θα μπορούσε να πουλήσει την επιχείρηση. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε το χώρο μια καθημερινή πριν ανοίξει για να βγάλουμε φωτογραφίες.

Με το που ετοιμάσαμε το ενημερωτικό για την πώληση επιχείρησης, το στείλαμε στους συνεργάτες μας στη Γερμανία, Αγγλία, Ισραήλ, Αυστραλία και ΗΠΑ. Επίσης, το προωθήσαμε και σε ειδικά site στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πώληση επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη

Από την αρχή στοχεύσαμε υφιστάμενους επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης στην ευρύτερη περιοχής της Θεσσαλονίκης, που γνωρίζαμε ότι ενδιαφέρονται για επέκταση. Με κάθε έναν που μιλήσαμε του είπαμε αρκετά για να μας πει αν ενδιαφέρεται η όχι. Με όποιον προχωρούσε στο επόμενο βήμα υπογράφαμε συμφωνητικό εχεμύθειας (Non-Disclosure Agreement – NDA). Στη συνέχεια, του στέλναμε το αναλυτικό ενημερωτικό πώλησης επιχείρησης και μετά βρισκόμασταν στο γραφείο μας.

Παράλληλα, είχε επικοινωνήσει μαζί μας Έλληνας ομογενής από Γερμανία που είχε επιχείρηση εστίασης και ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Τον ενημερώσαμε, υπέγραψε και συμφωνητικό εχεμύθειας και μελέτησε το ενημερωτικό. Σε 15 ημέρες είχε κατέβει Ελλάδα, είχε γνωρίσει τον ιδιοκτήτη, συζητήσανε την τιμή αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν.

Ο κύκλος γνωριμιών στην πώληση επιχείρησης

Σχεδόν τέσσερις μήνες από την αναζήτηση αγοραστή και έχοντας μιλήσει με πάνω από 30 ενδιαφερόμενους, βρέθηκε ο αγοραστής. Ήταν επιχειρηματίας εστίασης από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που είχαμε μιλήσει αρχικά. Ήρθε σε επαφή μαζί μας γιατί η κόρη του είχε τελικά περάσει Θεσσαλονίκη και ο ίδιος ενδιαφερόταν να επεκταθεί επαγγελματικά στην πόλη. Ρώτησε αν ήταν ακόμα διαθέσιμο το ψητοπωλείο, βρέθηκε με τον ιδιοκτήτη, τα βρήκαν στην τιμή και έγινε η πώληση.

Χωρίς την οργάνωση, τις επαφές και γνωριμίες μας, αυτή η πώληση επιχείρησης δύσκολα θα γινόταν σε αμοιβαία ικανοποιητική τιμή, και πόσο μάλλον τόσο σύντομα.

________________

Η ErgoQ είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και business brokers, που αναλαμβάνει να προετοιμάσει την πώληση επιχείρησης και να σας βρει αξιόπιστους αγοραστές, με εχεμύθεια και επαγγελματισμό. Το τηλέφωνο της εταιρείας είναι το 2311242499 και το site της το http://ergoq.gr

 

 

Share.

Comments are closed.