Υποδεχόμαστε το The Macallan Edition No.6

0

Το The Macallan αποκαλύπτει το Edition No. 6, μια νέα περιορισμένη έκδοση single malt whisky, που τιμά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της φύσης του κτήματος The Macallan, και την έντονη ζωοφόρο δύναμη που την τροφοδοτεί, τον ποταμό Spey. Σηματοδοτώντας την έκτη και τελευταία κυκλοφορία της σειράς The Macallan Editions, το Edition No.6 αφηγείται την ιστορία μιας μοναδικής τοποθεσίας και ενός εντυπωσιακού ποταμού, όπου η παραγωγή whisky, η γεωργία και η φύση συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Βασικά στοιχεία αυτής της ιστορίας αποτελούν ο Robert Michell, ο φύλακας του The Macallan, το Hardy, το πιο διάσημο brand εξοπλισμού αλιείας στον κόσμο και τo Atlantic Salmon Trust, ένας φορέας με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην προστασία του σολομού.
Το κτήμα The Macallan βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Spey, έναν από τους πιο θρυλικούς ποταμούς της Σκωτίας, που είναι παγκοσμίως γνωστός ως η πατρίδα του σολομού του Ατλαντικού. Μια μέρα δίπλα σε αυτό το ποτάμι, με το αγνό νερό, το πανέμορφο τοπίο και την ηρεμία του, είναι μια εμπειρία ζωής.

Υποδεχόμαστε το The Macallan Edition No.6

Το The Macallan αποκαλύπτει το Edition No. 6, μια νέα περιορισμένη έκδοση single malt whisky, που τιμά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της φύσης του κτήματος The Macallan, και την έντονη ζωοφόρο δύναμη που την τροφοδοτεί, τον ποταμό Spey.

Σηματοδοτώντας την έκτη και τελευταία κυκλοφορία της σειράς The Macallan Editions, το Edition No.6 αφηγείται την ιστορία μιας μοναδικής τοποθεσίας και ενός εντυπωσιακού ποταμού, όπου η παραγωγή whisky, η γεωργία και η φύση συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Βασικά στοιχεία αυτής της ιστορίας αποτελούν ο Robert Michell, ο φύλακας του The Macallan, το Hardy, το πιο διάσημο brand εξοπλισμού αλιείας στον κόσμο και τo Atlantic Salmon Trust, ένας φορέας με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην προστασία του σολομού.

Το κτήμα The Macallan βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Spey, έναν από τους πιο θρυλικούς ποταμούς της Σκωτίας, που είναι παγκοσμίως γνωστός ως η πατρίδα του σολομού του Ατλαντικού. Μια μέρα δίπλα σε αυτό το ποτάμι, με το αγνό νερό, το πανέμορφο τοπίο και την ηρεμία του, είναι μια εμπειρία ζωής.

Από την πλευρά του ο φύλακας του The Macallan, Robert Mitchell, με περηφάνεια εκτελεί τον ρόλο του ως φύλακας του ποταμού, τονίζοντας ότι: «Μια μέρα δίπλα στον ποταμό Spey είναι μαγική. Νιώθεις πως δραπετεύεις από τα πάντα και συνδέεσαι αληθινά με τη φύση. Με το αποστακτήριο να ολοκληρώνει αυτό το εντυπωσιακό τοπίο, δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο ικανό να συγκεντρώσει τόσα μικρά θαύματα μαζί. Είμαστε υπερήφανοι προστάτες των περίπου τριών χιλιομέτρων του ποταμού Spey που διαπερνούν το κτήμα και υπέρμαχοι της βιωσιμότητας της άγριας ζωής μέσα και γύρω από αυτόν. Έτσι, κάθε ψάρι που πιάνεται στο The Macallan, απελευθερώνεται και επιστρέφει στο ποτάμι».
Εμπνευσμένος από την ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρει ο ποταμός Spey, ο Whisky Maker του The Macallan, Steven Bremner, δημιούργησε το Edition No.6 επιλέγοντας 6 τύπους βαρελιών που αντιπροσωπεύουν μοναδικές ιστορίες για το ποτάμι και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον που το πλαισιώνει.
Παλαιωμένο σε έναν συνδυασμό από αμερικάνικα και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια Sherry, το Edition Νο.6 αποτυπώνει την ενέργεια του ποταμού Spey, τη φιλόξενη προσωπικότητα του φύλακα του κτήματος, την κλασσική αριστοτεχνία της Hardy, την ιδιαίτερη πορεία του σολομού του Ατλαντικού στο ποτάμι και την απαράμιλλη εμπειρία που χαρακτηρίζει το Τhe Macallan στην παραγωγή whiskey από το 1824.
Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυδιάστατο whisky που παρουσιάζει αρώματα φρέσκων φρούτων, μοσχοκάρυδου και καραμέλας βουτύρου, βουτηγμένα σε ξύλο και γεύσεις από ώριμο δαμάσκηνο, έντονα γλυκά πορτοκάλια και κανέλα, που εξελίσσονται σε μπαχαρώδη στοιχεία, κρεμώδη σοκολάτα και καψαλισμένο ξύλο στην επίγευση.
Ο Steven Bremner, μέλος της ομάδας των Whisky Makers στο The Macallan τονίζει: «Από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας whisky, σχεδόν 200 χρόνια πριν, το The Macallan έχει εμπνευστεί και συνδεθεί έντονα με τη φύση. Είναι η κινητήριος δύναμη για ό,τι κάνουμε και το whisky μας εμπλουτίζεται με αυτή την ισχυρή παρουσία. Και το Edition Νο.6 είναι εμπνευσμένο από το φυσικό περιβάλλον γύρω από το αποστακτήριο μας, το οποίο έχει τόσα πολλά να προσφέρει, και από τον ποταμό Spey που είναι τόσο ζωντανός και γεμάτος ενέργεια.»
Αυτό το πολύπλοκο single malt λειτουργεί ως ο ιδανικός επίλογος στη σειρά των Editions, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψει κανείς σε αυτό το whisky. Το φυσικό χρώμα με τη χάλκινη απόχρωση που δίνουν τα ιδιαίτερα δρύινα βαρέλια του The Macallan, προδιαθέτει για μια πλούσια γεύση και ένα σώμα με βάθος που ξεδιπλώνεται με τον χρόνο.»
Με σκοπό να προστατεύσει τον μοναδικό χαρακτήρα του Spey που βρίσκεται στην καρδιά του Edition No. 6, το The Macallan ξεκινά μια σύμπραξη περιβαλλοντικής κατεύθυνσης με την Αρχή Προστασίας του Σολομού του Ατλαντικού (Atlantic Salmon Trust), με στόχο να βοηθήσει στην προστασία του ψαριού, του οποίου ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.
H εποπτεύουσα Αρχή για την Προστασία του Σολομού του Ατλαντικού, εστιάζει στην προστασία του άγριου σολομού και της πέστροφας σε όλες τις περιοχές όπου μετακινούνται και ιδιαίτερα σε μέρη όπως ο ποταμός Spey. Συγκεκριμένα, γίνεται ιχνηλάτηση της αποδημητικής κίνησης των πληθυσμών τους για χιλιάδες χιλιόμετρα από την περιοχή στην οποία ζουν, μέχρι τις ανοιχτές θάλασσες. Ως φύλακας ενός από τα τελευταία καταφύγια του σκωτσέζικου σολομού, το The Macallan στηρίζει το ζωτικής σημασίας έργο της Αρχής, τόσο στον ποταμό Spey, όσο και σε άλλες περιοχές.

Η σειρά των Editions εξερευνά τα μοναδικά στοιχεία που καθιστούν το Τhe Macallan ένα από τα πιο αξιοσέβαστα single malt στον κόσμο. Κάθε έκδοση αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της παραγωγής whisky και αναδεικνύει την απόλυτη δεξιοτεχνία των whisky makers, καθώς μοιράζεται την ιστορία των ιδιαίτερων δρύινων βαρελιών του The Macallan και την τεχνογνωσία πίσω από μια εξαιρετική ποικιλία σε βαρέλια από το 1824.

Share.

Comments are closed.