«Πόρτα» της Εκκλησίας στους επισήμους, μετά τον γάμο ομοφύλων

0

Την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας σιωπηρά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρεται ρητά στα αίτια της απόφασης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Ουσιαστικά, με την απόφαση, η Ιεραρχία βάζει «μπλόκο» στην πολιτική ηγεσία, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», αναφέρει η ανακοίνωση.

Share.

Comments are closed.