Μητσοτάκης: “Ηγούμαι του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη».

0

Η εκλογή της πρώτης γυναίκας στη θέση της Γενικής Γραμματέως του κόμματος, της σεμνής Μαρίας Συρεγγέλα, είχε πανηγυρικό και ζεστό τόνο. Η Συρεγγέλα προσθέτει αξία στη συνολική εικόνα και σπάει άλλο ένα ρεκόρ εκπροσώπησης φύλου στο πολιτικό σκηνικό. Ο Κυριάκος στοχεύει πάντα στο Κέντρο και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την επιλογή του.
Όμως το μεγαλύτερο χειροκρότημα το έλαβε όταν είπε «Φίλες και φίλοι, είμαι υπερήφανος που σήμερα ηγούμαι του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη».
Στην αρχή τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής δεν το κατάλαβαν. Ευτυχώς ο Διονύσης ο Χατζηδάκης το ‘πιασε αμέσως, σηκώθηκε, και με τα χέρια έκανε νόημα και στους υπόλοιπους να σηκωθούν απ’ την καρέκλα και να χειροκροτήσουν όρθιοι. Το έκαναν όλοι με χαρά γιατί ξεμούδιασαν και λιγάκι.
«Και αυτό δεν το οφείλουμε μόνο σε εμάς, στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Το οφείλουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στα απλά μέλη της παράταξής μας, στη Νεοδημοκράτισσα και στο Νεοδημοκράτη που ζει σε κάθε άκρη του τόπου, πρεσβεύοντας εκεί τις ιδέες μας, μεταφέροντας από εκεί τον παλμό της κοινωνίας» συνέχισε με ενθουσιασμό ο Κυριάκος.
«Ας μην το ξεχνάμε ποτέ: χωρίς την κοινωνία δεν θα υπήρχε η παράταξή μας. Χωρίς την παράταξη ούτε εγώ θα ήμουν Πρωθυπουργός, ούτε εσείς θα ήσασταν στις θέσεις σας.
Θα έχουμε την ευκαιρία, πιστεύω, του χρόνου, σε αυτό το έτος-ορόσημο, να γιορτάσουμε με τον τρόπο που αρμόζει στη μεγάλη μας οικογένεια τα 50 χρόνια από την ίδρυσή μας. Αλλά είναι ο καθημερινός Νεοδημοκράτης, ο καθημερινός Νεοδημοκράτης της διπλανής πόρτας, ειδικά οι παλαιότεροι, αυτοί που έζησαν τις αγωνίες πέντε δεκαετιών, είναι αυτοί που άντεξαν στις λοιδορίες του διχασμού και του λαϊκισμού. Είναι αυτοί που στάθηκαν όρθιοι μετά από μεγάλες ήττες. Είναι αυτοί που με τον αγώνα τους έστειλαν στο χθες το ψέμα και έκαναν ξανά τη χώρα μας μια χώρα κανονική.
Και αυτός ο Νεοδημοκράτης καλείται τώρα να προστατεύσει τις κατακτήσεις του. Αλλά και να βάλει τη σφραγίδα του στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα του ιδίου και των παιδιών του».

Share.

Comments are closed.