Οι διεθνείς οίκοι ανανεώνουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» τους στην ελληνική οικονομία

0

Ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τα ελληνικά assets οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και τα τοποθετούν υψηλά στις επενδυτικές τους επιλογές. Η υψηλή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα, δύο τουλάχιστον, χρόνια – και πολύ μεγαλύτερη από την Ευρωζώνη – η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η πλήρης επαναφορά της κανονικότητας στις τράπεζες είναι τα βασικά σημεία στα οποία στηρίζονται οι θετικές εκτιμήσεις των ξένων οίκων.
Θετικές είναι οι τελευταίες εκθέσεις των ξένων για τα ελληνικά ομόλογα. Long θέσεις στα “καλής ποιότητας” κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης όπως τα ελληνικά, συστήνει στους επενδυτές να τηρήσουν, η Goldman Sachs.
Θέση long στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών δήλωσε ότι παίρνει η JP Morgan. Η αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδας την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, με την JP Morgan να βρίσκει ως ελκυστικό σημείο εισόδου την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών 10ετών.
Η Citi σημειώνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα και η Fitch να δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό σημαίνει πως τέσσερις από τους πλέον πέντε οίκους τους οποίους αναγνωρίζει η ΕΚΤ – καθώς η Scope Ratings προστέθηκε πριν μερικές ημέρες στο γκρουπ αυτό – θα βαθμολογούν την Ελλάδα με investment grade ήδη από το 2023.
Κατά τη Citi μάλιστα, η δημοπρασία της Τετάρτης για την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, αποτελούσε μία σημαντική επενδυτική ευκαιρία.
Το θετικό κλίμα επιβεβαιώθηκε με την επιτυχή επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου με την απόδοση να διαμορφώνεται στα 3,76% έναντι 4,34% στην προηγούμενη έκδοση της 18ης Οκτωβρίου. Το Δημόσιο βγήκε στις αγορές με στόχο την άντληση 200 εκατ. και με τις συνολικές προσφορές να ανέρχονται σε 933 εκατ.

Share.

Comments are closed.