ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ: Τι ισχύει από σήμερα. Η ανακοίνωση της Τροχαίας

0
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι, από σήμερα, Παρασκευή (10/11/2023) και κατά τις πρωινές ώρες, θα εφαρμοστούν σταδιακά Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό.
Οι ρυθμίσεις αφορούν το τμήμα της οδού μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Κ5 (περιοχή νοσοκομείου Παπαγεωργίου) και Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα), στο ανατολικό ρεύμα κυκλοφορίας (προς Καλαμαριά – Αεροδρόμιο) και συγκεκριμένα:
Θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εσωτερικής  Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, μεταξύ των προαναφερόμενων Ανισόπεδων Κόμβων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά θα διεξάγεται από τις δύο (02) ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.
Πρόκειται για τις εργασίες αναβάθμισης της ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τα έργα για το FlyOver. Οι εργασίες θα αφορούν, κατ’ αρχήν, την τοποθέτηση νέων πυλώνων φωτισμού στα άκρα του συγκεκριμένου δρόμου. Στη συνέχεια θα αφαιρεθούν και οι πυλώνες που βρίσκονται στη νησίδα στη μέση της οδού.
Ήδη η τροχαία έχει αναπτύξει μια σειρά άλλων μέτρων μέσα στην πόλη, καθώς οι ταχύτητες στην περιφερειακή θα πέσουν στα 60 χιλιόμετρα την ώρα (ήδη έχει τοποθετηθεί η σχετική σήμανση). Τα μέτρα προσανατολίζονται στην απαγόρευση της στάθμευσης στους δρόμους που, ούτως ή άλλως, απαγορευόταν και η στάση και η στάθμευση (οπως η Βασιλίσσης Όλγας, η Ανθέων, η Εγνατία, η Κ. Καραμανλή, η Τσιμισκή), ώστε να αυξηθεί η ροή των οχημάτων στους δρόμους της πόλης.
Share.

Comments are closed.