“Κερκόπορτα” η “αεράμυνα”

0

Γράφει ο ΣΑΚΗΣ ΓΚΙΝΑΣ

*Δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα παρουσιάζει ο φετινός ΠΑΟΚ. Έχει ταχύτητα και κυνισμό στην επίθεση, αλλά “κερκόπορτα” είναι η άμυνα.

*Σε όλα τα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν η άμυνα λειτουργεί ως η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας. Ειδικά στην “αεράμυνα” υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. *Από τα οχτώ γκολ που δέχτηκε ο Κοτάρσκι, έως τώρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα πέντε ήταν κεφαλιές! Η πλειοψηφία, δηλαδή.

*Στην Ευρώπη η άμυνα του ΠΑΟΚ παραβιάστηκε τρεις φορές, τις δύο από κεφαλιές. Με την Μπεϊτάρ από κεφαλιά του Φράντεϊ και με την Ελνσίνκι από κεφαλιά του Μπαντέ.

*Στο πρωτάθλημα η άμυνα δέχτηκε πέντε γκολ, τα περρισότερα πάλι από κεφαλιές. Συνολικά τρία. Με την Κηφισιά από κεφαλιά του Μασούρα. Με τα Γιάννενα από κεφαλιά του Παμλίδη. Και στη Λεωφόρο από κεφαλιά του Γερεμέγεφ. Ειδικά το τελευταίο, δεν τρώγεται με τίποτα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν τρως γκολ ο κόσμος να χαλάσει. Πετάς την μπάλα στα… περιστέρια και τελειώνει το παιχνίδι.

*Έγινε η σέντρα από αριστερά και μέσα στην περιοχή πήδηξε μόνο ο Κουλιεράκης. Δεν βρήκε την μπάλα, αλλά τουλάχιστον πήδηξε. Οι υπόλοιποι της άμυνας (Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Μπάμπα) δεν πηδάνε… ούτε εφημερίδα. Ο Γερεμέγεφ ήταν μόνος στη μικρή περιοχή στην τελευταία φάση του ματς. Εδώ φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει την αποχώρηση του Ίνγκανσον. Ο Ισλανδός ήταν κυρίαρχος στον αέρα.

*Πάει, όμως, αυτός αποτελεί παρελθόν. Το θέμα είναι ότι εάν δεν βρεθεί λύση στην χτυπητή αδυναμία της άμυνας στο ψηλό παιχνίδι, χαράμι θα πηγαίνει ό,τι “χτίζει” η επίθεση.

*Αυτή είναι η πραγματικότητα. Eπιθετικά ο ΠΑΟΚ είναι μία εξιαρετική ομάδα με τρομερή ταχύτητα, ποιότητα, αποτελεσματικότητα, προσωπικότητα και κυνισμό. Δεν χαρίζεται. Εκμεταλλεύεται κάθε λάθος του αντιπάλου και τον “εκτελεί” με υποδειγματικές αντεπιθέσεις. Τα αμυντικά προβλήματα, όμως, υπονομεύουν τα επιτεύγματα της επίθεσης.

*Ακολουθεί το “κρας τεστ” με την Άιντραχτ την Πέμπτη στη Τούμπα, κι εκεί τα αμυντικά λάθη δεν επιτρέπονται για να έχει τύχη ο ΠΑΟΚ.

*ΥΓ: Με την διαιτησία του ντέρμπι, ας ασχοληθούν άλλοι, που είναι πιο αρμόδιοι…

Share.

Comments are closed.