Ματς Champions League εκτός Ευρώπης θέλουν κορυφαίοι σύλλογοι

0

Μερικά από τα πιο σημαντικά στελέχη συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θέλουν τη διεξαγωγή αγώνων του UEFA Champions League εκτός Ευρώπης, προκειμένου τα παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, να γίνουν πιο προσιτά στους οπαδούς των ομάδων αυτών, οι οποίοι βρίσκονται έξω από την «Γηραιά Ήπειρο». Αυτό αναφέρει το «The Athletic», επισημαίνοντας ότι μεταξύ τους βρίσκεται και ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Χελαϊφί, ο οποίος προεδρεύει και της ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), ενώ είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.
Στόχος είναι η διεξαγωγή αγώνων του Champions League σε ΗΠΑ, Κίνα ή και Μέση Ανατολή.
Ως μία πρώτη επιλογή επίσης εξετάζεται η διεξαγωγή εκτός Ευρώπης, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.
Την περασμένη εβδομάδα η ECA δημοσίευσε έρευνα που έδειξε ότι το 34% των οπαδών του ποδοσφαίρου στην Κίνα και το 28% στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν από μια σημαντική διοργάνωση ή γεγονός για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν το ποδόσφαιρο.
Επίσης η ισπανική εφημερίδα «As» αποκάλυψε ότι οι Aμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League στις ΗΠΑ, προοπτική-όπως σημειώθηκε- που αντιμετωπίζουν θετικά η UEFA και η ECA, η οποία μάλιστα ίσως αναφερθείς σχετικά στη γενική συνέλευσή της στις 22 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Share.

Comments are closed.