Νέα σειρά για τον Enzo Ferrari από τον δημιουργό των “Peaky Blinders”

0

Η Apple TV+ μόλις έδωσε το “πράσινο φως” για την παραγωγή μίας νέας σειράς για την ζωή του Enzo Ferrari, από τον δημιουργό των “Peaky Blinders”, Steven Knight. Η νέα σειρά είναι εμπνευσμένη από την βιογραφία “Ferrari Rex” (2016) του Luca Dal Monte και θα φέρει τον απλό τίτλο “Ferrari”. Θα διαδραματίζεται μεταξύ του 1956 και 1961, και θα απεικονίσει την προσπάθεια του Enzo να κατασκευάσει το ταχύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο όλων των εποχών, αλλά και την προσπάθεια του να ξεπεράσει τον χαμό του πρωτότοκου γιού του, Dino, και αυτό που θεώρησε προδοσία από τον επικεφαλής οδηγό του, Juan Manuel Fangio. Θα τον δούμε επίσης να αγωνίζεται να ξαναχτίσει μία από τις σπουδαιότερες αγωνιστικές ομάδες από την αρχή.
“Πέντε χρόνια. Πέντε οδηγοί. Πέντε θάνατοι. Μία δίκη. Στο όνομα του πάθους, στο κυνήγι της καθαρής ταχύτητας. Στο κέντρο όλων αυτών ένας τιτάνιος άνδρας, περίπλοκος και πολυπρόσωπος, που αφιέρωσε την ευφυΐα του στην αποστολή του να κατασκευάσει το πιο γρήγορο αγωνιστικό αμάξι στην ιστορία. Enzo Ferrari: το όνομά του έγινε καυχησιά, έμπνευση και απόλυτος θρύλος. Αλλά υπήρξε ένα μονοπάτι τραγωδίας και βασανιστηρίου στην πορεία. Μεταξύ των ετών 1956 και 1961, βαθιά πληγωμένος από τον τραγικό θάνατο του πρωτότοκό του, Dino, και από αυτό που θεώρησε προδοσία από τον οδηγό του, Juan Manuel Fangio, ο Enzo Ferrari ξαναχτίζει την αγωνιστική του ομάδα από την αρχή, επιλέγοντας πέντε πολλά υποσχόμενα ανερχόμενα αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να πολεμήσουν για τη νίκη”, λέει η επίσημη σύνοψη της σειράς.
“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αποδώσω μια τόσο υποβλητική ιστορία για αυτόν τον θρυλικό άνδρα και την εμβληματική εταιρεία του”, είπε ο Knight. “Η εντελώς ασυνήθιστη ζωή του Enzo Ferrari καθορίστηκε από το δραματικό προσωπικό και επαγγελματικό του ταξίδι και η Ferrari είναι η έκφραση ενός απίστευτα περίπλοκου και συναρπαστικού ανθρώπου.”
Την σκηνοθεσία της σειράς θα αναλάβει ο Stefano Sollima, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει το ‘Sicario: Day of Soldado”. Στο project θα συμμετέχει και ο Paolo Sorrentino, σκηνοθέτης της βραβευμένης με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας “The Great Beauty” (2014), καθώς και της σειράς του HBO “The Young Pope”. Θα είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς μαζί με τους Knight, Sollima, Lorenzo Mieli, Nicola Giuliano, Giulio Marantonio και Lorenzo De Maio.
Αυτό δεν είναι το μόνο project για τον θρύλο της αυτοκίνησης που ετοιμάζεται αυτό τον καιρό. Ο Michael Mann σκηνοθετεί αυτήν την περίοδο μια βιογραφική ταινία μεγάλου προϋπολογισμού με τίτλο Ferrari, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Adam Driver, Penelope Cruz και Shailene Woodley .
https://perpetual.gr

Share.

Comments are closed.