Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 10 μονάδες η ΝΔ

0

Μπορεί η ΝΔ να έχασε ποσοστά εξαιτίας της ακρίβειας αλλά φαίνεται πως κερδίζει έδαφος μετά τις ενισχύσεις όπως το Power Pass και το Fuel Pass. Προβάδισμα 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,8%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, η Εθνική Δημιουργία με 1,4%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,4%.
Οπως διαπιστώνεται η Εθνική Δημιουργία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν πήρε ψήφους από τη ΝΔ και δεν έχει δυναμική αφού συγκεντρώνει μόνο 1,4%. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι συσπειρωμένοι.
Οι πολίτες εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2022 και όχι την άνοιξη του 2023 ενώ προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα προκύψει, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (28,3%) εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί αυτοδύναμη η ΝΔ. Σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας δεν θα πρότεινε ως πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους (64,7%) οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή «λάθος.

Τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις ανησυχούν με 85,3%, τα εθνικά θέματα με 49,8% και ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σημειώνεται δε ότι σε σχέση με τη προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν τα ποσοστά που δείχνουν την ανησυχία των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά. Μόλις το 14,5% των πολιτών δηλώνει πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν από τις αυξήσεις των τιμών. Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες αξιολογούν θετικά την κυβέρνησης, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αξιολογεί την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το 74,5%.

Share.

Comments are closed.