Καμία χρήση στρατιωτικών βάσεων στην χώρα μας κατά της Ρωσίας

0

Ρώσοι και Ουκρανοί είναι αδελφοί λαοί με τους Έλληνες

Του Γαβριήλ Αβραμίδη

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ θέλει τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επιβάλλει βαριές κυρώσεις στην Ρωσία που θα πλήξουν την ρωσική οικονομία. Με αυτό επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα έντονης δυσαρέσκειας κατά της ρωσικής κυβέρνησης και του Προέδρου Πούτιν με σκοπό την αποσταθεροποίηση. Ταυτόχρονα πλήττει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν συμφέροντα δισεκατομμυρίων στην Ρωσία, δημιουργεί ρήγμα βαθύ στις ευρωρωσικές σχέσεις και ενισχύει την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ γεωπολιτικά, σβήνοντας τα όνειρα Γερμανών και Γάλλων για παγκόσμιο αυτόνομο ρόλο και θάβοντας οριστικά κυρίως τα σχέδια των Ευρωπαίων για ευρωπαϊκό σύστημα άμυνας και ασφάλειας. Ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ είναι να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο σύστημα, αδυνατίζοντας την Ρωσική Ομοσπονδία η οποία έχει αδύναμο παραγωγικό μοντέλο και να καταφέρουν τέλος να συγκρουστούν με την Κίνα που είναι η ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που εκπροσωπούν τις οικονομικές ελίτ των χωρών τους αγωνιούν και απεύχονται τον πόλεμο στην Ουκρανία γιατί θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι γεωοικονομικά και γεωπολιτικά.
Η ηγεσία της Ρωσίας είναι στρυμωγμένη μην έχοντας μια ισχυρή ενιαία Ευρώπη να διαπραγματευτεί μαζί της τα ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της και τις διεθνείς νομικές εγγυήσεις. Ο Πούτιν όμως κατηγορείται στο εσωτερικό της χώρας του για ατολμία στην προστασία των εκατομμυρίων Ρώσων της Ουκρανίας. Οι επιλογές του είναι περιορισμένες και οδηγείται πιθανόν σε μία σύγκρουση που στήνει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, την οποία βέβαια θα κερδίσει εύκολα αλλά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά. Ο μόνος κερδισμένος θα είναι οι ΗΠΑ που έχουν επιτύχει και τον διχασμό του ορθόδοξου λαού της Ουκρανίας.
Μόνο εάν οι Ουκρανοί εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ και διαπραγματευτούν με τους Ρώσους αυτονομιστές του Ντομπάς το καθεστώς μιας ευρείας αυτονομίας σε μια ενιαία Ουκρανία, αποδεχόμενοι και την επανένωση της Κριμαίας (της ιστορικής μας Ταυρίδας) με την Ρωσία θα κερδίσει η ειρήνη στην περιοχή και υπάρξει μια ισχυρή Ευρώπη. Εάν οι Γερμανοί καταφέρουν να εμποδίσουν την Ουκρανία να μπει στον πόλεμο θα σωθεί η Ευρώπη, εάν δεν το επιτύχουν τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή στα χέρια του Πούτιν από την χρήση στρατιωτικής ισχύος. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι η αποκοπή της Ρωσίας από την Ευρώπη και την η στρατηγική σύνδεση της με την Κίνα. Αυτό σε τελική ανάλυση θα δημιουργήσει μια τεράστια γεωστρατηγική ισχύ και θα οδηγήσει στην οικονομική εξάρτηση της Ρωσίας από την Κίνα.
Το μόνο που επιτυγχάνουν οι ΗΠΑ είναι να επιβραδύνουν την απώλεια του ρόλου της μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης, κερδίζοντας χρόνο. Το παγκόσμιο πολυκεντρικό σύστημα είναι ήδη πραγματικότητα και αργά ή γρήγορα θα είναι αναγκασμένοι να το αποδεχθούν οι Αμερικανοί. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ θα έχει μόνο μια επιλογή να το εμποδίσει, κάνοντας ένα παγκόσμιο πόλεμο, που είναι η απόλυτη παράνοια γιατί θα οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα….
Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει έξω από οποιαδήποτε σύγκρουση, τηρώντας τις συμμαχικές της υποχρεώσεις μπορεί να διατηρεί ισορροπημένες σχέσεις με την Ρωσία. Να μην επιτρέψει καμία χρήση στρατιωτικών βάσεων στην χώρα μας κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε οι Έλληνες την τουρκική επιθετικότητα από την οποία δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ και δεν θέλουμε με τίποτα μια εχθρική στάση της Ρωσίας έναντι της Ελλάδας. Να μη λησμονούμε ποτέ τι κακό μας έκανε η στρατιωτική ανάμιξη μας το 1919 στον εμφύλιο πόλεμο της Ρωσίας, που οδήγησε στο πλευρό του Κεμάλ την Σοβιετική Ένωση και οι δυτικές δυνάμεις υπήρξαν αδιάφοροι παρατηρητές στην μικρασιατική τραγωδία, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα. Η μεγάλη ελληνική κοινότητα και στην Ουκρανία και στην Ρωσία μας οδηγεί αναγκαστικά σε ένα δρόμο να μείνουμε αμέτοχοι στην όποια σύγκρουση, διασφαλίζοντας την επιβίωση της.
Στην Ελλάδα δεν συμφέρει κανένας πόλεμος στην Ευρώπη που θα οδηγήσει σε νέες δυτικές κυρώσεις και θα χάσουμε οριστικά την ρωσική αγορά. Οφείλουμε να ταυτιστούμε με τις ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν την ειρήνη και να στηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες.
Τέλος να θυμόμαστε πως για εμάς τους Έλληνες Ρώσοι και Ουκρανοί είναι αδελφοί λαοί λόγω της κοινής μας ορθόδοξης πίστης.

Share.

Comments are closed.