Ράλι Ακρόπολις: Στο πρόγραμμα και το 2022

0

Η είδηση για την εξασφαλισμένη θέση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2022 είχε γίνει ήδη γνωστή από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ωστόσο επισφραγίστηκε και επίσημα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου συμβουλίου της FIA, που διεξήχθη χθες, 8 Ιουλίου, στο Μόντε Κάρλο.
Παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Jean Todt, ανακοινώθηκαν οι εννέα επιβεβαιωμένοι γύροι του Πρωταθλήματος για το 2022, με γνώμονα τη διευκόλυνση των διοργανωτών τους στον προγραμματισμό τους.
Καθώς είναι αρκετά νωρίς για να οριστικοποιηθούν οι θέσεις και οι ημερομηνίες των αγώνων στο ημερολόγιο, η FIA αποφάσισε σχετικά μόνο για τους δύο πρώτους γύρους του θεσμού, που είναι τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο (23 Ιανουαρίου 2022) και Σουηδίας (27 Φεβρουαρίου 2022), επιλέγοντας να οριστικοποιήσει σε δεύτερο χρόνο τις ημερομηνίες για τους αγώνες της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Κένυας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, της Εσθονίας, και φυσικά του EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Επίσης, αργότερα μέσα στη χρονιά θα γίνει γνωστό ποιες θα είναι οι τέσσερις χώρες που επίσης θα ενταχθούν στο ημερολόγιο.
Θυμίζουμε πώς το Ράλλυ Ακρόπολις,επιστρέφει 9-12 Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια και αποτελεί εθνική υπόθεση και φιλοδοξούμε να αποτελέσει την καρδιά της εκ νέου ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
Όλη αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη τη χώρα

Share.

Comments are closed.