Μητσοτάκης: Η Τουρκία να κλείσει το δρόμο της κρίσης

0

Μήνυμα στην Τουρκία ότι εναπόκειται στην ίδια να κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να τη συναντήσουμε στον δεύτερο δρόμο και είμαι αισιόδοξος ότι αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε γιατί είναι προς όφελος των λαών μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υποδεχόμαστε θετικά ένα πρώτο βήμα της αποκλιμάκωσης της πρόσφατης έντασης. Μένει να φανεί αν προκειται για ειλικρινή κίνηση ή για πρόσκαιρό ελιγμο και αν είναι μέρος πολιτικής που σέβεται το διεθνές δίκαιο ή ενα φωτεινό διάλλειμμα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Προσδοκούμε συνέχεια και συνέπεια απο τους γείτονες και περιμένουμε τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης διερευνητικών επαφών» πρόσθεσε.

Δείτε τις δηλώσεις των κ. Μητσοτάκη και Στόλντεμπεργκ:

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στην Τουρκία και όλα μεσολάβησαν τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «γεγονότα που απειλούν την ειρήνη, την σταθερότητα και την ίδια τη συνοχή του ΝΑΤΟ» και παρατήρησε ότι «όταν αμφισβητεί τα δικαιώματα του ενός ανοίγει ο δρόμος της αμφισβήτησης και των δικαιωμάτων των άλλων.

Share.

Comments are closed.