ΠΑΟΚ: Το «καυτό» καλοκαίρι για τη Νέα Τούμπα

0

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ δίνει τη μάχη του για τη 2η θέση στα πλέι οφ και τηρεί στάση αναμονής για την εκδίκαση της προσφυγής του στο CAS στις 6 Ιουλίου, αναμένoνται και σημαντικές εξελίξεις στο γηπεδικό ζήτημα. Το καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τη Νέα Τούμπα καθώς ο δικέφαλος πλέον περιμένει τα αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ από τους αρμόδιους φορείς. Εντός Ιουνίου, το αργότερο στην αυγή του Ιουλίου, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του νέου γηπέδου, μέσω του «Διαύγεια».

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία από τα υπουργεία Πολιτισμού και Μεταφορών, ενώ από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις τελευταίες λεπτομέρειες και μελέτες του έργου. Την Τρίτη (16/6) πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς στην οποία συμμετείχε και ο άνθρωπος που συνέταξε τον φάκελο για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, Τάκης Δούμας.

Στο «ηλεκτρονικό» ραντεβού παρουσιάστηκε το πρότζεκτ και δόθηκαν διευκρινίσεις. Από την στιγμή που ο «φάκελος» τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έως και το Σεπτέμβριο θα δοθεί η δυνατότητα για παρατηρήσεις ή βελτιώσεις ώστε να αποκτήσει τελική μορφή. Το επόμενο βήμα; Να κατατεθεί στο ΣΤΕ για τις υπογραφές και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι το… διάταγμα που αποτελεί και την κορωνίδα των εξελίξεων για το νέο γήπεδο αναμένεται το 2021, πιθανότατα την άνοιξη ώστε το καλοκαίρι να τρέξουν θέματα όπως η κατεδάφιση του τωρινού γηπέδου και τα έργα του νέου. Επειδή ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις τα χρονοδιαγράμματα δεν πέφτουν πάντοτε μέσα, στον ΠΑΟΚ έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο πως ίσως να καθυστερήσει η διαδικασία. Γι’ αυτό και στο σχέδιο ενοικίασης του Καυτανζόγλειου για δύο χρόνια έχει προβλεφθεί κι ένας χρόνος επιπλέον. Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που θα τρέξει το νέο γήπεδο θα περιμένει από 3-5 χρόνια για να μπει στη Νέα Τούμπα.

Τα παραπάνω ισχύουν υπό την προϋπόθεση πως δεν θα σημειωθεί εμπλοκή με το διάταγμα καθώς κάτι τέτοιο θα πάει πιο πίσω τις διαδικασίες.

Share.

Comments are closed.