Κάποιος αγόρασε το ακριβότερο ουίσκι της γης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

0

Όταν κάποιος ταξιδεύει, μια από τις πιο συνηθισμένες στάσεις του είναι τα duty-free stores των αεροδρομίων. Και μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές σχετίζεται με το αλκοόλ. Και είναι αλήθεια πως μπορεί να βρει κάποιος ποτά σε αρκετά καλές τιμές, αναλόγως χώρας αεροδρομίου. Όχι σίγουρα πάντως ένας τύπος σαν αυτόν, που στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι αγόρασε δύο συλλεκτικές φιάλες Macallan 1926, έναντι του συνολικού ποσού των $1.200.000.

Πρόκειται για δύο φιάλες που δημιουργήθηκαν από τους σχεδιαστές Peter Blake (που δημιούργησε μεταξύ άλλων το album cover Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band των Beatles) και Valerio Adami (ένας από τους σημαντικότερους pop artists του 21ου πρώτου αιώνα). Όσον αφορά το ποτό καθεαυτό, το Macallan 1926 αποστάχθηκε το 1926 και μετά από 60 χρόνια σε βαρέλια βελανιδιάς και sherry, εμφιαλώθηκε το 1986.

Για το συγκεκριμένο σκοτσέζικο ουίσκι κυκλοφόρησαν μόλις 40 μπουκάλια. Από αυτά, 12 δόθηκαν στον Sir Peter Blake και άλλα τόσο στον Valerio Adami, για να φροντίσουν την εμφάνισή τους. Ο κάθε ένας από αυτούς φιλοτέχνησε μια διαφορετική ετικέτα για τις φιάλες, καθιστώντας τα περιζήτητα για τους συλλέκτες του είδους. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο από τα πιο exclusive μπουκάλια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η αγορά τους φυσικά και έπρεπε να προκαλέσει θόρυβο όπως και συνέβη, ακόμη κι αν αυτό έγινε σε κατάστημα αεροδρομίου (συγκεκριμένα στο Le Clos).

 

Share.

Comments are closed.