Τα σπανιότερα ουίσκι όλων των εποχών αναζητούν νέο κελάρι

0

Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο εξαιρετικό malt ή rye ουίσκι με λιγότερα από €50. Αν διαθέτεις budget, έχεις τη δυνατότητα για κάτι πιο σπάνιο. Αν πάλι η οικονομική σου δυνατότητα είναι τεράστια, τότε μπορείς να διεκδικήσεις την απόλυτη συλλογή ουίσκι, σε μία δημοπρασία που θα διοργανωθεί από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, στις 24 Οκτωβρίου.
Φέροντας τον χαρακτηριστικό τίτλο The Ultimate Whisky Collection, η εν λόγω δημοπρασία απευθύνεται στους πιο ενθουσιώδεις συλλέκτες του βασιλιά των ποτών, που έχουν την οικονομική άνεση να ξοδέψουν αρκετά, προκειμένου να αποκτήσουν 178 συλλεκτικές φιάλες Macallan και συνολικά 467 μπουκάλια ουίσκι, συν 9 βαρέλια.
Είναι η πρώτη φορά που η Sotheby’s δημιουργεί μία δημοπρασία για έναν και μόνο πελάτη της, που έχει στην κατοχή του όλα τα μπουκάλια από το περίφημο σκωτσέζικο ουίσκι και άλλα παρεμφερή brands. Ανάμεσα στις φιάλες που θα βγουν στο σφυρί υπάρχει και μία από το Macallan 60 ετών του 1926, που προέρχεται από το βαρέλι νο.263 του αποστακτηρίου του Speyside, το οποίο έχει φιλοξενήσει και άλλα εμβληματικά ουίσκι του brand.
Εκτός όμως από τα Macallan, η δημοπρασία θα περιλαμβάνει ακόμη και κάποιες επιπλέον συλλεκτικές ετικέτες από άλλα brands, όπως ένα Springbank 50 ετών του 1919, ένα Glenfiddich 64 Year Old (το πιο παλιό μπουκάλι του αποστακτηρίου), ένα Mortlach G&M Generations 70 ετών, 4 φιάλες Dalmore 50 ετών καθώς και το μπουκάλι νο.1 από το Crashing Waves 54 ετών του Bowmore.

Όπως αντιλαμβάνεσαι πρόκειται για ένα πλήθος από θρυλικά ουίσκι, προερχόμενα από τα σημαντικότερα σκωτσέζικα αποστακτήρια. Ο τωρινός κάτοχος των ουίσκι, το όνομα του οποίου παραμένει μυστικό, τοποθετήθηκε μέσω του site της Sotheby’s αναφέροντας ότι “το να συλλέγεις ουίσκι τα τελευταία 20 χρόνια ήταν το αποτέλεσμα του πάθους μίας ολόκληρης ζωής. Αγαπώ τα πάντα γύρω από το ουίσκι και σχεδόν κάθε βράδυ με βρίσκει να απολαμβάνω ένα καλό ποτήρι, συντροφιά με ένα πούρο, αν και πρώτα ήμουν περισσότερο φανατικός του κρασιού. Πλέον, θέλω να δώσω και σε άλλους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν μοναδικές ετικέτες”.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας κοστολογούνται κοντά στα €5.000.000, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο το ποσό αυτό να ξεπεραστεί κατά πολύ. https://gr.askmen.com

Share.

Comments are closed.