Ολοκληρώθηκε το 1ο Rumelia Tourism Summit 2019 στην Προύσα απο το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος

0

Στην Προύσα ολοκληρώθηκε το 1ο Rumelia Tourism Summit 2019, ένα τουριστικό και επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο διοργάνωσε η GUMTOB, ένας φορέας τον οποίο συγκρότησαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς με σκοπό την επιχειρηματική και τουριστική προώθηση της περιοχής. Στο φόρουμ πήραν μέρος επαγγελματίες του τουρισμού από βαλκανικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Την ελληνική αποστολή συγκρότησε το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος και αποτελούσαν τουριστικοί πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα, εκπρόσωποι ξενοδοχείων,και επιχειρησεων και ο Αλέξης Τσαξιρλής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO. Επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Συμεωνίδης και ο αντιπρόεδρος Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος έχει και την ευθύνη για την διοργάνωση του ταξιδιού και των επαφών.


Στόχος του φόρουμ ήταν να φέρει πιο κοντά τους επιχειρηματίες αυτών των χωρών. Σε ότι αφορά στον τουρισμό ήταν ένα μεγάλο B2B event στο οποίο οι επαγγελματίες συναντηθήκαν μεταξύ τους για να αναζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα το τουριστικό ενδιαφέρον αφορούσε στην προσέλκυση στη χώρα μας περισσοτέρων τουριστών από την περιοχή της Προύσας, η οποία έχει πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Αυτό θα διευκόλυνε η δρομολόγηση μιας τακτικής απευθείας πτήσης ανάμεσα στην Προύσα και τη Θεσσαλονίκη κάτι που έχει τεθεί ως στόχος για την επόμενη χρονιά. Τους Τούρκους τους ενδιέφερε η προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων εκδρομέων καθώς στην περιοχή υπάρχει ιστορικό ενδιαφέρον. Στα χωριά όπως η Τρίγλια, τα Μουδανιά, η Απολλωνία, κυριαρχούσε κάποτε ελληνισμός και έχουν απομείνει πολλά σημάδια από την ελληνική παρουσία. Επίσης η Προύσα, στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε άλλη ανάρτηση πριν μερικές εβδομάδες, έχει ότι αναζητά ο ταξιδιώτης, δηλαδή πολλά αξιοθέατα, μεγάλη αγορά και έντονη διασκέδαση. Σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια να προστεθούν ημερήσιες εκδρομές στην Προύσα για τους Έλληνες εκδρομείς που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη. 


Οι επαφές που έγιναν στην Προύσα θα συνεχιστούν στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο. Τότε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη αποστολή από την Προύσα για συνέχιση των επαφών.
Αυτό που όλοι κατάλαβαν είναι ότι στην Τουρκία οι Δήμοι και οι επαγγελματικοί φορείς, έχουν αυτονομία και μεγάλη οικονομική δύναμη γιαυτό και μπορούν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν σημαντικές προωθητικές ενέργειες που φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.
Θα επανέλθουμε…

Share.

Comments are closed.